Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγχωνεύονται οι Οργανισμοί των δήμων

Να προχωρήσουν σε συγχώνευση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) που προσφέρουν τις ίδιες ή παρεμφερείς υπηρεσίες καλεί τους δήμους το υπουργείο Εσωτερικών. Για παράδειγμα, τα ΝΠΔΔ ενός δήμου που έχουν αναλάβει τη λειτουργία των κρατικών παιδικών σταθμών να συγχωνευτούν σε ένα.

Περίπου ένα χρόνο από την αναγκαστική μεταφορά των κρατικών παιδικών σταθμών και των γυμναστηρίων στους δήμους (χωρίς τους αντίστοιχους πόρους ή πρόβλεψη υποδομών και προσωπικού), η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι σε πολλούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης λειτουργούν μέχρι και τρία ΝΠΔΔ για τον ίδιο σκοπό. Και τους καλεί ή να τα συγχωνεύσουν σε ένα ή να αποτελέσουν δημοτική υπηρεσία.

Παράλληλα, καλούνται οι δήμοι να καταργήσουν όσα ΝΠΔΔ δε λειτουργούν και να συγχωνεύσουν όλο όσα έχουν παρεμφερείς σκοπούς, για παράδειγμα Πνευματικό Κέντρο με Πολιτιστικό Κέντρο.

Η πράξη αυτή, σημειώνεται στην εγκύκλιο, θα συμβάλλει στην καλύτερη ικανοποίηση μιας τοπικής ανάγκης και στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της υπηρεσίας. Ξεχνά η κυβέρνηση πως πρώτιστη προτεραιότητα για τη σωστή λειτουργία μιας υπηρεσίας είναι η οργάνωση της υποδομής της και η εξασφάλιση των πόρων που απαιτούνται, κάτι που δε φρόντισε να εξασφαλίσει στην περίπτωση της αναγκαστικής μεταφοράς των κρατικών παιδικών σταθμών στους δήμους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να υπολειτουργούν ή να αναγκάζονται να επιβάλουν τροφεία στους δημότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ