Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Δίωξη κατά Ν. Μανασή για απάτη

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη ασκήθηκε χτες εναντίον του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Ν. Μανασή σχετικά με τη σκανδαλώδη σύμβαση ύψους 10 δισ. δρχ., την οποία υπέγραψε στις 19-9-2000 με την εταιρία καθαρισμού κτιρίων «Καρακίτσος Κλήνινγκ ΑΕ», για την παροχή υπηρεσιών στον τομέα της διεθνούς τηλεφωνίας και, συγκεκριμένα, για τη σύνδεση του Οργανισμού με τα κυκλώματα τηλεπικοινωνίας που ελέγχονται από τις πολυεθνικές του κλάδου.

Η εταιρία αυτή μετατράπηκε σε εταιρία παροχής υπηρεσιών νέας τεχνολογίας και μετονομάστηκε σε «Ωρόρα Παγκόσμιες Λύσεις ΑΕ» (Aurora Global Solutions) μια βδομάδα μετά την υπογραφή της σύμβασης (!), ενώ εισέπραξε αμέσως το προαναφερόμενο ποσό σε δολάρια ΗΠΑ χωρίς να υποχρεωθεί να καταθέσει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης και προκαταβολής, όπως γίνεται στις συμβάσεις του ΟΤΕ. Σημειωτέον ότι ο Οργανισμός μπορούσε να προμηθευτεί απευθείας τις ίδιες υπηρεσίες από τις πολυεθνικές εταιρίες «FLAG», «TELEGLOBE» κ.ά. χωρίς τη μεσολάβηση της «Aurora». Από την πλευρά της τελευταίας υπέγραψε τη σύμβαση ο φερόμενος ως μάνατζερ - director Πέτερ Παναγιώτου. Βασικοί μέτοχοί της είναι οι Ι. Καρακίτσος, Σεργκέι Μπογκντάνοφ, Γκάρι Σαχουνιάν και η εταιρία «Γλύππια Holding», που ανήκει στον Ι. Καρακίτσο. Ολοι αυτοί διώκονται για ηθική αυτουργία στο κακούργημα της απάτης.

Για την υπόθεση είχε διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Δημ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος μετά το πέρας της προχώρησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ