Σάββατο 12 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 13 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
«Ταγμένος» στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς

Η επίσκεψη Πομπέο έδωσε ανάμεσα στα άλλα και την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να ξαναδώσει διαπιστευτήρια στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς, με τα στελέχη του, που «έπιασαν στασίδι» σε όλα τα σχετικά «γκαλά» ενώ συναντήθηκαν και με τον ίδιο, να σπεύδουν να διεκδικήσουν τα «πρωτεία» της εμπλοκής επιβεβαιώνοντας τη σύμπλευση με τη ΝΔ στο στόχο της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της αστικής τάξης.

Ενδεικτική η δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών και σήμερα τομεάρχη Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, πως «η επίσκεψη ήταν θετική στο βαθμό που συνέχισε την πορεία αναβάθμισης των διμερών σχέσεων που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, με την έναρξη του Στρατηγικού Διαλόγου, την πετυχημένη ΔΕΘ με παρουσία πολλών επενδυτών και άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε μάλιστα ότι η επέκταση των βάσεων είναι δικό του έργο, αναφέροντας ότι «και εδώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη βασίζεται στο πλαίσιο που χτίστηκε από μας» και εγκαλώντας την που «δεν αναλαμβάνει καμία ενεργητική πρωτοβουλία» στην κατεύθυνση αυτή παρότι της παρέδωσε έτοιμο έδαφος.

Αλλά και ο υπουργός Αμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ Ευ. Αποστολάκης, σα να μην πέρασε μια μέρα, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» υποστήριξε ότι «θα πρέπει να αυξηθεί το αποτύπωμα των αμερικανικών δυνάμεων στην Ελλάδα», εκφράζοντας τη συνολική θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραπέρα, τη βδομάδα που πέρασε ο Αλ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί ξανά τα σχέδια της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» των Βαλκανίων, στα οποία πρωτοστάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, την αξίωση να προωθηθεί η ενταξιακή διαδικασία για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Ενώ ενδεικτική είναι και η «κριτική» του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τόσο την κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ, για το ότι τάχα «δεν αξιοποιεί τις κυρώσεις της ΕΕ», αναφερόμενος στα γνωστά ευχολόγια της ιμπεριαλιστικής ένωσης και βάζοντας το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα, όσο και την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ στο «πράσινο φως» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είδε... «αδυναμία της διεθνούς κοινότητας να επιβάλει το Διεθνές Δίκαιο» και «ασυνάρτητη στάση» του... διαβολικού αλλά για καλό Ντ. Τραμπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ