Σάββατο 12 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 13 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει το νέο χτύπημα στην κυριακάτικη αργία

Το νέο χτύπημα στην κυριακάτικη αργία, μέσα από τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει δουλειά τις Κυριακές για τους εργαζόμενους στα κέντρα διανομής των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 148 του πολυνομοσχεδίου προσθέτει την παραπάνω κατηγορία εργαζομένων στις εξαιρέσεις που προβλέπει το Βασιλικό Διάταγμα 748/1966. Μάλιστα, στην Αιτιολογική Εκθεση του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση αναφέρει ότι η μέχρι τώρα διαδικασία με τα αιτήματα της εργοδοσίας για κατ' εξαίρεση λειτουργία των κέντρων διανομής τις Κυριακές «είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα (...) ενώ την τελευταία περίοδο τα φαινόμενα απορρίψεως των αιτημάτων έχουν αυξηθεί».

Πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ «κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων για να γλιτώνουν κόπο και χρόνο, εξαιρεί τα κέντρα διανομής εμπορευμάτων προς καταστήματα λιανικής πώλησης από την κυριακάτικη αργία», σημειώνει ο Σύλλογος, με βαριές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ και στις εταιρείες logistics «που εργάζονται κάτω από τις πιο άθλιες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες».

«Δεν παραιτούμαστε από την πάλη μας για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, κατάργηση των σπαστών ωραρίων, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που "απελευθερώνουν" το ωράριο, μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα υγείας - ασφάλειας στους χώρους δουλειάς», τονίζει ο Σύλλογος και καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 17/10.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org