Σάββατο 12 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 13 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται η συλλογή υπογραφών και η πολύμορφη δράση ενάντια στις βάσεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στη Στρατιωτική Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, από την Επιτροπή Αγώνα, την οποία συγκροτούν εργατικά συνδικάτα, η ΕΕΔΥΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΟΓΕ, η ΑΣΓΜΕ και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος.

Η συλλογή υπογραφών εντάσσεται στο πρόγραμμα πολύμορφων δραστηριοτήτων για την ενημέρωση του λαού γύρω από το επικίνδυνο περιεχόμενο της Συμφωνίας και τους τεράστιους κινδύνους από την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη μετατροπή της χώρας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές, που στέλνουν αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα σε κυβέρνηση και αστικά κόμματα. Τα αιτήματα που καταγράφονται στο κείμενο: «Οχι στη Συμφωνία», «Οχι στις στρατιωτικές βάσεις και στα πυρηνικά!», «Κανένας Ελληνας στρατιωτικός σε αποστολή εκτός συνόρων», «Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ελλάδα», «Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Οποιος επιθυμεί μπορεί να υπογράψει και ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση https://eedye.gr/local_committees/petition-against-greek-usa-agreement/

Εκδηλώσεις ενάντια στην κατάπτυστη Συμφωνία

Το Σάββατο 12 Οκτώβρη:

-- Στις 7 μ.μ., στο Ιλιον (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, δημαρχείο), θα πραγματοποιηθεί από φορείς της περιοχής εκδήλωση - συναυλία. Θα μιλήσει η Ελπίδα Παντελάκη, γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Υπεραστικοί».

-- Στις 6 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης και η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης διοργανώνουν συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (Μ. Αντύπα και Σ. Βενιζέλου). Θα μιλήσει ο Χρήστος Μαργανέλης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

-- Στις 7 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης της 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας (Γούβα, Ν. Κόσμος, Παγκράτι) διοργανώνει εκδήλωση - συναυλία στην πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι. Θα μιλήσει ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα της ΣΕΑΑΝ, την Κατερίνα Μπούσδρα και τον Κώστα Λασπιά.

Την Κυριακή 13 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης Κω μαζί με σωματεία και φορείς του νησιού διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση και προβολή αντιπολεμικής ταινίας στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org