Σάββατο 12 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 13 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Νέα συλλαλητήρια την Πέμπτη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος η συγκέντρωση στην Αθήνα - Στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Με συλλαλητήρια την Πέμπτη 17/10 συνεχίζουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα τη δράση τους ενάντια στο αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που βρίσκεται πλέον στη Βουλή. Απέναντι στη νέα επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις και τη συνδικαλιστική δράση, αντιτείνουν το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα».

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Κινητοποιήσεις για την ίδια μέρα έχουν ήδη οριστεί σε Ηράκλειο (7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας), Βόλο (6.30 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου), Τρίκαλα (7 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου), Κιλκίς (7 μ.μ., πλατεία Ειρήνης), Σέρρες (7.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας) και Κατερίνη (6.30 μ.μ., συντριβάνι πλατάνι).

Μια μέρα μετά, την Παρασκευή 18/10, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει συλλαλητήριο στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης. Επίσης, την Παρασκευή, κινητοποίηση θα γίνει στην Καλαμάτα (6.30 μ.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου).

Αντίστοιχο περιεχόμενο, αντίθεσης στο πολυνομοσχέδιο και τη συνολική αντιλαϊκή επίθεση, παίρνει και η κινητοποίηση που οργανώνουν την Τρίτη 15/10 στη Νάουσα το Εργατικό Κέντρο, ο Αγροτικός Σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας» και το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας.

Συνέντευξη Τύπου από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Μπροστά στις κινητοποιήσεις, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας, αξιοποιώντας το έδαφος που έχουν ήδη διαμορφώσει οι δύο απεργιακές μάχες στις 24 Σεπτέμβρη και τις 2 Οκτώβρη, να οργανώσουν πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους, δυναμώνοντας «το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων», στην πολιτική «που δίνει γην και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα στην περίοδο της κρίσης, τσακίζοντας τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των εργαζομένων για τις αντεργατικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 15/10, στις 12 μ., έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Το θέμα της συνέντευξης είναι: «Τα ψέματα της κυβέρνησης και η αλήθεια για το πολυνομοσχέδιο που τσακίζει μισθούς, εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και θέλει να βάλει τα συνδικάτα στο γύψο».

Συσκέψεις και συνελεύσεις

-- Στο Ηράκλειο, μπροστά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, ταξικά συνδικάτα του νομού καλούν σε σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων τη Δευτέρα 14/10, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, για την οργάνωση της πάλης. Το κάλεσμα για τη σύσκεψη και το συλλαλητήριο απευθύνουν τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και η Ενωση Συνταξιούχων IKA.

-- Το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 20/10, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

-- Στο συλλαλητήριο της Πέμπτης καλεί το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote - Ε Value» Αττικής. Παράλληλα, προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 20/10, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Στη συνέλευση θα συζητηθούν το προσχέδιο Συλλογικής Σύμβασης που έχει διαμορφώσει το Διοικητικό Συμβούλιο και οι πρωτοβουλίες με τις οποίες οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν την υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικής Σύμβασης.

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προχωρά στην ετήσια Γενική Συνέλευσή του την Κυριακή 3/11, στις 10 π.μ., στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org