Τετάρτη 19 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάλεσμα εγρήγορσης απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση στη λαϊκή κατοικία

Κάλεσμα εγρήγορσης στο λαό και τα σωματεία απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση στη λαϊκή κατοικία απευθύνει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καταγγέλλοντας βροχή κατασχετηρίων και τρομοκρατικές μεθόδους ενάντια σε χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά. Αναφέρει μάλιστα ως πιο πρόσφατο κρούσμα τον επιχειρούμενο πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συνταξιούχου στον Βύρωνα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Εντείνεται η επίθεση στη λαϊκή κατοικία», το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Βροχή πέφτουν τις τελευταίες μέρες τα κατασχετήρια για λαϊκές κατοικίες. Οι τράπεζες έχουν επιδοθεί σε τρομοκρατικές μεθόδους ενάντια σε οφειλέτες που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις ρυθμίσεις που είναι δυσβάστακτες. Την ίδια ώρα, ζητάνε να παραδώσουν τα σπίτια τους στις τράπεζες και να παραμείνουν μέσα ως ενοικιαστές.

Η πρώτη κατοικία έχει μπει για τα καλά στο μάτι των ομίλων, καθώς τους έχει ανοίξει η όρεξη από τις ρυθμίσεις και τροπολογίες της κυβέρνησης που δίνουν την κατοικία του λαού βορά στην κερδοφορία των τραπεζιτών.

Τελευταίο κρούσμα προσπάθειας αρπαγής πρώτης κατοικίας έχουμε στην περιοχή του Βύρωνα, όπου συνταξιούχος χάνει το μοναδικό της σπίτι. Ο πλειστηριασμός ήταν να γίνει την Τετάρτη 19/6. Μετά από νομικές ενέργειες, τελικά της δόθηκε αναβολή για 31/8.

Καλούμε το λαό σε εγρήγορση για να μην επιτρέψουμε να πεταχτούν στο δρόμο οικογένειες. Για όλα αυτά ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που προώθησε νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση της αρπαγής των κατοικιών από τους τραπεζίτες, υπερασπιζόμενη έτσι την κερδοφορία των τραπεζών, αγνοώντας την ανάγκη του λαού για στέγη, πέρασε έτσι από το σύνθημα "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" στο... "Περάστε κόσμε". Είναι η κυβέρνηση που έκανε ιδιώνυμο αδίκημα την αγωνιστική παρεμπόδιση εκτέλεσης πλειστηριασμών.

Η επίθεση θα συνεχιστεί και πριν αλλά και μετά τις εκλογές. Απάντηση σε όλα αυτά μπορεί να δώσει η οργάνωση και η αλληλεγγύη.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Καλούμε όποιον βρίσκεται εκτεθειμένος στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των τραπεζών, να απευθύνεται στα σωματεία και στο ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org