Τετάρτη 19 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ
Διαλαλεί τη χρησιμότητά του στο κεφάλαιο

Το ρόλο του ΚΙΝΑΛ ως συγκολλητικής ουσίας στη διαμόρφωση πλειοψηφιών προκειμένου να δρομολογηθούν και τα επόμενα προτάγματα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων περιέγραψε χτες το βράδυ η Φ. Γεννηματά, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

Χαρακτήρισε το κόμμα της «αντίβαρο απέναντι στη συντήρηση και το λαϊκισμό», «απέναντι σε μια ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ» και «σε έναν ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ». Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι θα λειτουργήσει για την «πολιτική σταθερότητα» που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, για «να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση», ενώ θα παράσχει στήριξη στα λεγόμενα εθνικά θέματα, εντός φυσικά ΝΑΤΟικού πλαισίου.

Στα εσωκομματικά της, απέφυγε να πει με τι ποσοστό στις εθνικές εκλογές θα είναι ικανοποιημένη, παρακάμπτοντας δηλώσεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ όπως ο Ν. Ανδρουλάκης, που θέλει διψήφιο ποσοστό. Επίσης υπερασπίστηκε την απομάκρυνση του Ευ. Βενιζέλου από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας ότι έκτοτε «επιστρέφουν» ψηφοφόροι από τον ΣΥΡΙΖΑ στο κόμμα της, καθώς δόθηκε μια εικόνα «ανανέωσης».

Παράλληλα, στο ΚΙΝΑΛ πασχίζουν να πείσουν ότι δεν αποτελούν «χαμένη ψήφο», με τον Κ. Σκανδαλίδη π.χ. σε άρθρο του να χαρακτηρίζει «μόνη χρήσιμη ψήφο» αυτή στο κόμμα τους, για «εγγύηση πολιτικής σταθερότητας», «προοδευτική και δομική αντιπολίτευση» και «εθνική συνεννόηση».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org