Τετάρτη 19 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κοινό συμφέρον των Ελλήνων και μεταναστών εργατών η ενίσχυση του ΚΚΕ

Το Σάββατο 22 Ιούνη στο Πάρκο ΦΙΞ η συγκέντρωση του ΚΚΕ για Ελληνες και μετανάστες εργάτες

Από την περσινή συγκέντρωση στο Πάρκο ΦΙΞ
Από την περσινή συγκέντρωση στο Πάρκο ΦΙΞ
Στην πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει, μπροστά στη μάχη των εκλογών, για Ελληνες και μετανάστες εργάτες, το Σάββατο 22 Ιούνη στις 8 μ.μ. στο Πάρκο ΦΙΞ (Πατησίων 307), καλεί η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

Στις 9 μ.μ. θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθήνας με το ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους The Worksongs Project. Στο χώρο του πάρκου θα υπάρχουν παιδότοπος και βιβλιοπωλείο.

Σημειώνεται ότι το κάλεσμα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ κυκλοφορεί στην αγγλική, ρωσική και αραβική γλώσσα.

Το κάλεσμα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Στο κάλεσμά της σε μετανάστες και πρόσφυγες η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στις εκλογές στις 7 Ιούλη κοινό συμφέρον Ελλήνων και μεταναστών είναι να δυναμώσει το ΚΚΕ. Να δυναμώσει η μόνη φωνή μέσα και έξω από τη Βουλή που πάει κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Που πάει κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου που γεννά τον πόλεμο, την εκμετάλλευση, την προσφυγιά, ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ και στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας.

Χρειάζεται να υπάρχει μια δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε όποια κυβέρνηση προκύψει, γιατί αυτή μόνο αντιλαϊκό - αντεργατικό χαρακτήρα θα έχει. Χρειάζεται να είναι πιο δυνατή η δικιά σου φωνή, γιατί η μόνη διέξοδος είναι ένα πιο ισχυρό, πιο δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα, που θα οργανώνει την πάλη, θα διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, θα φωτίζει τον δρόμο για την ουσιαστική χειραφέτηση της τάξης μας από τα αφεντικά μας. Να γίνουμε εμείς οι ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε.

Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια έχει σταθεί δίπλα σου. Βρίσκεται συνειδητά και σταθερά με την πλευρά των μεταναστών και των προσφύγων, γιατί είναι το κόμμα της εργατικής τάξης, όπου οι μετανάστες εργάτες αποτελούν τμήμα της. Βρέθηκε στο πλευρό σου από την πρώτη στιγμή που ήρθες στη χώρα μας, είτε με χαρτιά είτε χωρίς χαρτιά.

Μπαίνουμε μπροστά στην οργάνωση της πάλης και διεκδικούμε:

Απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας σε όλα τα μεταναστόπουλα δεύτερης γενιάς. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, με απλές και δωρεάν διαδικασίες.

Ισότιμα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, για προστασία στην εργασία και στη ζωή, για αντιμετώπιση των φασιστών και των ρατσιστών.

Πάλη ενάντια στις συμφωνίες των ιμπεριαλιστικών κρατών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, για το δικαίωμα των προσφύγων να πάνε στη χώρα που θέλουν. Ενάντια συνολικά στους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και διαβίωσης για τους πρόσφυγες, όσον καιρό παραμένουν στην Ελλάδα, μακριά από μηχανισμούς στημένους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ.

Σήμερα χρειάζεται να συνεχιστεί το θετικό βήμα που έγινε στις ευρωεκλογές, με τη μείωση των ποσοστών της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Στις βουλευτικές εκλογές να μη βρουν ούτε την ψήφο τους. Ελληνες και μετανάστες να απομονώσουν κάθε ξενοφοβική, ρατσιστική φωνή. Στην Ελλάδα της προσφυγιάς, της ξενιτιάς και της αντίστασης κατά του φασισμού δεν χωρούν μισαλλόδοξες φωνές. Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί σήμερα να τα βάλει μαζί τους γιατί είναι το μόνο κόμμα που πολεμάει την αιτία που γεννάει τέτοια μορφώματα, τον καπιταλισμό.

Μόνο το ΚΚΕ παλεύει για την ανάπτυξη του προλεταριακού διεθνισμού, της διεθνιστικής εργατικής αλληλεγγύης και πάλης ανάμεσα στην εργατική τάξη όλων των χωρών, ενάντια στον κοινό εχθρό. Αυτό αποτελεί την πραγματική απάντηση στον εθνικισμό και στο ρατσισμό, που όσο θα προχωράει στην πράξη, τόσο ο κοινός εχθρός θα στριμώχνεται και θα επιβεβαιώνεται ότι δεν είναι παντοδύναμος, θα δημιουργούνται προϋποθέσεις για την ανατροπή του.

ΚΚΕ ισχυρό η δύναμή σου την επόμενη μέρα

Τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του Βαρουφάκη, το ίδιο και η δολοφονική φασιστική Χρυσή Αυγή και άλλα εθνικιστικά κόμματα, όπως η Ελληνική Λύση, είναι ενάντια στους μετανάστες, όπως είναι ενάντια και στους ντόπιους εργάτες. Τάσσονται με το μέρος του κεφαλαίου, την καπιταλιστική ανάπτυξη. Είναι με τους εργοδότες.

Επιτρέπουν στους επιχειρηματικούς ομίλους να αξιοποιούν σε βάρος των εργατών φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές διαφορές για να τους εκμεταλλεύονται πιο εύκολα. Ολα τα άλλα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ, συμφωνούν με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οσο και αν προσπαθεί η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να διαφοροποιηθεί, η αντιλαϊκή, αντιμεταναστευτική της πολιτική δεν την αφήνει.

Παρά το γεγονός ότι στα λόγια καταγγέλλει τη ΝΔ για αυταρχισμό, την ίδια στιγμή στηρίζει την εκμετάλλευση, την κρατική και εργοδοτική βία, τις αντεργατικές - αντιμεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ. Συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Εχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής και τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ετοιμάζουν να ρίξουν στα μαλακά τους υπόδικους ναζιστές. Εχει ευθύνη για την καλλιέργεια αυταπατών και ψεύτικων προσδοκιών για μια καλύτερη διαχείριση του καπιταλισμού.

Σε καλούμε επομένως να αξιοποιήσεις την πείρα σου. Να μην εγκλωβιστείς στα ψεύτικα διλήμματα που προσπαθούν να στήσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Σήμερα η μόνη ψήφος που μπορεί να τους δυσκολέψει και να είναι πραγματικό εμπόδιο στην πολιτική που θα υλοποιήσουν την επόμενη μέρα των εκλογών, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

Στις 7 του Ιούλη δίνουμε τη μάχη για ένα ισχυρό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή. Οσο πιο ισχυρές είναι οι δυνάμεις του ΚΚΕ παντού, τόσο πιο ισχυρός θα είναι ο εργάτης, Ελληνας και μετανάστης. Γι' αυτό, το συμφέρον των μεταναστών και των προσφύγων είναι να παλέψουν και αυτοί για να γίνει το ΚΚΕ πιο ισχυρό, να βγει ενισχυμένο και στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Με το ΚΚΕ ισχυρό στον αγώνα, για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός να μην τσιμπήσει στο δόλωμα ρατσιστικών - εθνικιστικών κύκλων(2019-11-22 00:00:00.0)
Την Παρασκευή 29 Ιούνη ξεκινάει το Διήμερο Ελλήνων και Μεταναστών(2018-06-16 00:00:00.0)
Την Παρασκευή 29 Ιούνη ξεκινάει το Διήμερο Ελλήνων και Μεταναστών(2018-06-12 00:00:00.0)
Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι σε κοινή πάλη ενάντια στον καπιταλισμό(2017-11-03 00:00:00.0)
Εκδήλωση για μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες(2017-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ