Τετάρτη 19 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Την επόμενη μέρα οι εργαζόμενοι χρειάζονται δυνατό ΚΚΕ

Καθημερινές οι περιοδείες σε τόπους δουλειάς με υποψήφιους βουλευτές

Ο Γ. Πρωτούλης με τον Γ. Σιδέρη στο Περιστέρι
Ο Γ. Πρωτούλης με τον Γ. Σιδέρη στο Περιστέρι
Σε θετικό κλίμα συνεχίζονται οι καθημερινές περιοδείες υποψηφίων του ΚΚΕ σε τόπους δουλειάς, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους να στηρίξουν αποφασιστικά το Κόμμα στις εκλογές της 7ης Ιούλη.

Στη βιομηχανική περιοχή, στην Τσαλαβούτα Περιστερίου, περιόδευσαν το πρωί της Παρασκευής ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Γιώργος Σιδέρης, νοσοκομειακός γιατρός, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, υποψήφιοι βουλευτές Δυτικού Τομέα Αθήνας.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ συζήτησαν με τους εργάτες, καλώντας τους να απορρίψουν τα κάλπικα διλήμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και να αξιοποιήσουν και τη δική τους πείρα από τους χώρους δουλειάς. Να αναλογιστούν ότι την επόμενη μέρα όλα τα προβλήματα θα είναι εδώ, με την επόμενη κυβέρνηση. Ανέδειξαν ότι αυτό που πρέπει να απασχολεί σήμερα το λαό είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ. Κι επειδή την επόμενη μέρα χρειάζεται ένα ισχυρό εργατικό κίνημα, που θα βάζει εμπόδια σε αυτή την πολιτική, γι' αυτό πρέπει να δυναμώσει και το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που είναι ικανό να οργανώσει την πάλη για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους.

Στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» και σε εργοστάσιο μετάλλου

Στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» βρέθηκε προχτές ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στη Νότια Αθήνα, μαζί με τον Μανώλη Καραντούσα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και υποψήφιο του Κόμματος στον Δυτικό Τομέα Αθήνας.

Στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» περιόδευσε ο Χρήστος Κατσώτης
Στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» περιόδευσε ο Χρήστος Κατσώτης
Μετά από τη συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, οι υποψήφιοι του Κόμματος μίλησαν με εργαζόμενους στην επιχείρηση. Ο Χρ. Κατσώτης έκανε εκτενή αναφορά στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα τέσσερα χρόνια, τσακίζοντας τους εργαζόμενους, σε συνέχεια της πολιτικής που υλοποίησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του ΣΕΒ και τις Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ώστε η ψήφος των εργατών να μην είναι μια ακόμη χαμένη ψήφος, αφού μόνο το ΚΚΕ είναι αυτό που την επομένη των εκλογών θα συνεχίσει να μάχεται για να υπερασπίζεται τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι εργαζόμενοι έθεσαν ερωτήσεις, όπως για τη συμφωνία των Πρεσπών και τις εξελίξεις στη Μεσόγειο, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κ.ο.κ., με τους υποψηφίους του Κόμματος να τους καλούν σε επαγρύπνηση, κόντρα στην προσπάθεια εφησυχασμού που καλλιεργούν η κυβέρνηση και η ΝΔ. Ρώτησαν επίσης για τις θέσεις του Κόμματος με αφορμή την κάλπικη προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γύρω από τα Εργασιακά, μεταφέροντας την ανησυχία τους και για το χαρακτηρισμό του 8ώρου δουλειάς ως «παρωχημένου» από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κάτι που έχει καταγγείλει και το Σωματείο. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σημείωσαν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, τα οποία πλήττονται από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία, που αξιοποιεί όλο το νομοθετικό τους οπλοστάσιο.

Ο Δ.Κουμπούρης στο εργοστάσιο μετάλλου «ΝΟΕ»
Ο Δ.Κουμπούρης στο εργοστάσιο μετάλλου «ΝΟΕ»
Με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο μετάλλου «ΝΟΕ» στον Ασπρόπυργο συζήτησε την περασμένη Δευτέρα ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής. Συζητώντας με επίκεντρο το κριτήριο ψήφου των εργαζομένων μπροστά στην κάλπη της 7ης Ιούλη, ο Δ. Κουμπούρης υπογράμμισε ότι την επόμενη μέρα ένα ισχυρό ΚΚΕ θα είναι ένας γερός συμπαραστάτης στους αγώνες που θα δοθούν, στις διεκδικήσεις για την υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Και κάλεσε τους εργαζομένους να στηρίξουν στην κάλπη το ΚΚΕ, δυναμώνοντας τη δική τους φωνή και διεκδίκηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(15/6/2019)
Περιοδείες σε χώρους δουλειάς στην Αττική(11/7/2018)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ(24/10/2010)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ(17/10/2010)
Πρόγραμμα Θανάση Παφίλη(14/10/2010)
Περιοδείες σε εργασιακούς χώρους(25/3/2006)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org