Τετάρτη 19 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενας ακόμη σοβαρός λόγος για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ

«Καμιά συμμετοχή - καμία εμπλοκή της χώρας μας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς! Να κλείσουν τώρα όλες οι ξένες βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!», τονίζει η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της για την επίσκεψη υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων στη Μαγνησία, με αφορμή την παράδοση των αμερικανικών ελικοπτέρων.

Η Επιτροπή Περιοχής του Κόμματος τονίζει μεταξύ άλλων πως και αυτή η εξέλιξη «συνιστά έναν ακόμα κρίκο, που δένει σφιχτότερα την περιοχή της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας και συνολικά της χώρα μας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, στην αντιπαράθεση των ΗΠΑ με τη Ρωσία, γενικότερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται στην περιοχή μας και ευρύτερα» και σημειώνει πως «οι συμφωνίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ μετατρέπουν με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς την περιοχή μας σε μια απέραντη αμερικανική - ΝΑΤΟική βάση».

Τονίζει ακόμη πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και προχωράει παραπέρα. Βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Καθιστά την περιοχή μας και όλη τη χώρα πολεμικό στόχο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βαφτίζοντας ξεδιάντροπα την πολιτική της "αριστερή" και "προοδευτική".

Προκαλεί, γιατί παρουσιάζει την πολιτική της ως δικαίωση της πάλης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και των θυσιών χιλιάδων αγωνιστών, που σύρθηκαν σε ξερονήσια και εκτελεστικά αποσπάσματα επειδή ύψωσαν ανάστημα ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ.

Η ΝΔ διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους τους "αρμόδιους" ότι το "κράτος έχει συνέχεια", δηλαδή ότι θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα η πολιτική, που ακολουθείται σήμερα και στοχεύει στην αναβάθμιση της αστικής τάξης στην περιοχή, στη δυνατότητά της να κάνει μπίζνες, να συνεκμεταλλεύεται με ανταγωνιστές της τον φυσικό πλούτο της χώρας ακόμα και σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού μας.

Την ίδια γραμμή έχουν και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, συνολικά όλα τα αστικά κόμματα που αναγορεύουν το ΝΑΤΟ σε "εγγυητή και υπερασπιστή των συμφερόντων της χώρας"».

«Ο λαός της περιοχής μας και όλης της χώρας μπορεί να σκεφτεί και να βγάλει συμπεράσματα», σημειώνει η ΕΠ του Κόμματος και καλεί το λαό «να γυρίσει την πλάτη σε όλους όσοι τον αποκοιμίζουν και θέλουν να τον κρατάνε δέσμιο στη ΝΑΤΟική στρούγκα, σε όσους ισχυρίζονται ότι "το ΝΑΤΟ μας προστατεύει...", που βάζουν δηλαδή το λύκο να φυλάει τα πρόβατα...

Να γυρίσει επίσης την πλάτη και σε όσους ντόπιους βουλευτές, πολιτευτές, δημάρχους κ.λπ. που επιπλέον των παραπάνω καλωσορίζουν τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές λέγοντας "καλώς ήρθε το δολάριο...". Που οργανώνουν φιέστες και εκδηλώσεις, για να μη φύγει η Ταξιαρχία Πεζοναυτών απ' την περιοχή γιατί η αγορά θα χάσει τζίρο...

Ολοι μαζί κρύβουν το ουσιαστικότερο πρόβλημα, που είναι η μετατροπή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, με στόχο η ελληνική αστική τάξη να μεγαλώσει τη λεία της στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της περιοχής. Ο λαός της Ελλάδας και οι γειτονικοί λαοί είναι γι' αυτούς απλώς το αναλώσιμο υλικό, κρέας για τα κανόνια, που θα αυγατίσουν τα κέρδη τους.

Καμιά εμπιστοσύνη στην αστική τάξη και τα κόμματά της, που μας σέρνουν στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, μας σπρώχνουν ολοένα και βαθύτερα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η κατάσταση αυτή είναι ένας ακόμη πολύ σοβαρός λόγος για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και εκλογικά στις ερχόμενες εκλογές. Ωστε την επόμενη μέρα με νέα ορμή να ριχτούμε στην οργάνωση της λαϊκής πάλης που θα στοχεύει στην απεμπλοκή της χώρας μας απ' τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, για να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οταν ο λαός δεν προσκυνά, ακόμα και τα τρένα πίσω τα γυρνά»(2024-03-27 00:00:00.0)
Η Ελλάδα εταίρος για αμερικανική «προβολή ισχύος» σε «μια ζωτικής σημασίας περιοχή»(2022-04-08 00:00:00.0)
Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!(2019-02-15 00:00:00.0)
"Αντισταθείτε!"(1999-03-25 00:00:00.0)
Αγωνιστική "υποδοχή" στους πολεμοκάπηλους του ΝΑΤΟ(1999-03-19 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητοι οι στρατοκράτες του ΝΑΤΟ(1999-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ