Σάββατο 11 Μάη 2019 - Κυριακή 12 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ

Με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, με 153 ψήφους υπέρ και 136 κατά, σε σύνολο 289 ψηφισάντων, ψηφίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή η πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός με αφορμή την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη.

Στους 153 συμπεριλαμβάνονται (εκτός από τους μέχρι τώρα «ανεξάρτητους» που στήριζαν την κυβερνητική πλειοψηφία) ο Θ. Θεοχαρόπουλος και ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γ. Σαρίδης. Η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα της Ενωσης Κεντρώων, όπως και ο πρόεδρός της, Β. Λεβέντης, απείχαν από την ψηφοφορία. Οι υπόλοιποι απόντες βουλευτές ήταν η Ολ. Κεφαλογιάνη από τη ΝΔ, η Χ. Κεφαλίδου από το ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Λαγός από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και οι «ανεξάρτητοι» βουλευτές Κ. Κατσίκης, Δ. Κουκούτσης, Ν. Νικολόπουλος και Ν. Μίχος.

Προηγουμένως, επί τρεις μέρες, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα έστησαν μια αηδιαστική αντιπαράθεση και καβγάδισαν επί ώρες για τη «διαπλοκή με την ελίτ», για τα κότερα, τη «Ζίμενς» κ.ο.κ., ανταλλάσσοντας ακόμα και βαρείς χαρακτηρισμούς, για να κρύψουν την αντιλαϊκή τους σύμπλευση στην πολιτική που ματώνει το λαό στο βωμό της κερδοφορίας των καπιταλιστών.

Αυτήν τη σύμπλευση ανέδειξαν με τις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως πίσω από τα υποτιθέμενα «θετικά» μέτρα της κυβέρνησης βρίσκεται η ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης που έρχεται. Απηύθυναν κάλεσμα στο λαό να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο αντιδραστικό αυτό μέτωπο, να μην ψάχνει μάταια τις διαφορές αλλά με την πάλη και με την ψήφο του, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού, να κάνει ο ίδιος τη διαφορά, για τα δικά του συμφέροντα και τις δικές του ανάγκες.

Ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» δημοσιεύει την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη συζήτηση στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ