Σάββατο 11 Μάη 2019 - Κυριακή 12 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Καταγγέλλει την άθλια αντικομμουνιστική διακήρυξη της ΕΕ

Η διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που υπέγραψαν οι ηγέτες της ΕΕ, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ξεπερνά και τις πιο μαύρες και σκοτεινές περιόδους του μουχλιασμένου αντικομμουνισμού και αντισοβιετισμού, καταγγέλλει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, κατηγορώντας την ΕΕ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για ένα «νέο αντικομμουνιστικό μνημόνιο» που επιβεβαιώνει «τον αντιδραστικό - αντιλαϊκό χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής ΕΕ», αλλά και προειδοποιώντας τους πως «κανείς δεν μπορεί να σβήσει από τη μνήμη των λαών την ιστορία που έγραψαν στις μεγαλύτερες στιγμές των αγώνων τους».

Στην ανακοίνωσή της τονίζει ακόμα πως «οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, οι επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες, γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη μεγάλη προσφορά των πρώην σοσιαλιστικών χωρών όχι μόνο στους λαούς τους αλλά στους αγώνες των λαών άλλων χωρών (...) και καμιά αντικομμουνιστική προπαγάνδα δεν μπορεί να τους εξαπατήσει».

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί τους αγωνιστές της Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους επαναπατρισθέντες πολιτικούς πρόσφυγες και τα παιδιά τους, με την ευκαιρία των εκλογών να καταδικάσουν την ΕΕ, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα που έχουν θεό τους την ΕΕ. Να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

  • «Ο,τι κι αν κάνουν τα κοράκια της ΕΕ δεν θα σβήσουν το έπος της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, δεν θα αλλάξουν το περιεχόμενο της 9ης Μάη», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), τονίζοντας πως «το νέο μνημείο αντικομμουνισμού, η διακήρυξη της Ρουμανίας, που φέρει την υπογραφή του κ. Τσίπρα, μαζί με τους ακροδεξιούς Ορμπαν, Κουρτς και Σαλβίνι, επιβεβαιώνουν το ποιόν της "Προοδευτικής Συμμαχίας" και την επιστροφή "στις ιδρυτικές αρχές της Ευρώπης" που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αθωώνοντας το φασισμό».

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org