Σάββατο 11 Μάη 2019 - Κυριακή 12 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Υπέγραψε διακήρυξη - μνημείο αντικομμουνισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στη Ρουμανία ο Αλ. Τσίπρας, μαζί με τον Ορμπαν, τον Σαλβίνι και τους υπόλοιπους ηγέτες, υπέγραψε το κατάπτυστο κείμενο της ΕΕ
Στη Ρουμανία ο Αλ. Τσίπρας, μαζί με τον Ορμπαν, τον Σαλβίνι και τους υπόλοιπους ηγέτες, υπέγραψε το κατάπτυστο κείμενο της ΕΕ
Δείχνοντας ότι τελικά η κατρακύλα της δεν έχει σταματημό, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της, διά χειρός πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, σε κείμενο διακήρυξης - μνημείο αντικομμουνισμού, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο εκδόθηκε στις 9 Μάη, δηλαδή ανήμερα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, και αναφέρει: «Τριάντα χρόνια πριν, εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα που είχε διχοτομήσει την Ευρώπη για δεκαετίες».

Πετώντας και το τελευταίο «φύλλο συκής», η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσυπέγραψε αυτήν την κατάπτυστη φράση που προκαλεί οργή και αποτροπιασμό σε κάθε αριστερό, προοδευτικό άνθρωπο, καθώς αναπαράγει την κορωνίδα της προπαγάνδας του ωμού, απροκάλυπτου, πρωτόγονου αντικομμουνισμού, που έστειλε αγωνιστές στη χώρα μας στις φυλακές, στις εξορίες, στα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Η διακήρυξη αυτή είναι το επιστέγασμα της άτυπης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στο Σιμπίου της Ρουμανίας και υπογράφηκε ακριβώς τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, την οποία η αντιδραστική ΕΕ προσπαθεί ανιστόρητα να καθιερώσει ως «μέρα της Ευρώπης». Ακριβώς αυτήν τη μέρα, ο Αλ. Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του δίπλα σε αυτές των ακροδεξιών Ορμπαν, Κουρτς και Σαλβίνι, για να δείξει στο κεφάλαιο, του οποίου τα συμφέροντα υπηρετεί άξια, ότι για να δείξει με ποιους το μέρος είναι δεν διστάζει να προσχωρήσει και επίσημα στο στρατόπεδο του αντικομμουνισμού.

Στο κατάπτυστο αυτό κείμενο το οποίο υπέγραψε ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ακόμα αναφορές που περιέχουν βασικές στοχεύσεις της ΕΕ, όπως ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα «επενδύσουν» στην «ήπια και σκληρή δύναμή» τους στο όνομα της «ασφάλειας» και της «διεθνούς συνεργασίας», ότι η ΕΕ θα γίνει «παγκόσμιος ηγέτης» και θα «αναπτύξει τη διεθνή τάξη βάσει κανόνων», φέροντας εικόνες από τις επεμβάσεις που προετοιμάζονται. Αναφορές που επιβεβαιώνουν ότι ο αντικομμουνισμός πάει χέρι χέρι με τη βαρβαρότητα και τις επιθέσεις σε βάρος των λαών.

«Δικαιώνετε τους φασίστες»

Το κείμενο αποκαλύφθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, κατά την ομιλία του την Πέμπτη στην Ολομέλεια, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Η αποκάλυψη προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών και άλλων κομμάτων.

Απαντώντας, το πρωί της Παρασκευής, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σ. Αναγνωστοπούλου στην αρχή ήταν κατηγορηματική ότι «δεν υπήρξε κανένα ψήφισμα που να υπογράψουν οι αρχηγοί των κρατών - μελών της Ευρώπης». Πως απλά «υπήρξε ένα σχέδιο» και εξέφρασε την απορία της για το «πώς εμφανίστηκε» το κείμενο στη Βουλή.

Το ψέμα αποδείχθηκε όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης κατέθεσε λίγο μετά στα πρακτικά το κείμενο της διακήρυξης, το οποίο είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η αναπληρώτρια υπουργός αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι υπάρχει διακήρυξη και ότι είναι και ομόφωνη, δηλαδή ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το κείμενο μαζί με τους ακροδεξιούς που υποτίθεται ότι πολεμά... Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι ήταν επιλογή της κυβέρνησης, γιατί όπως είπε «εμείς τη θέλουμε την ομοφωνία...».

Εφτασε μάλιστα να ζητήσει από πάνω και τα ρέστα από το ΚΚΕ, λέγοντας ότι το Κόμμα «περιμένει να αλλάξει όλος ο κόσμος». Και αναπαράγοντας όλη την αντιδραστική σαβούρα, πρόσθεσε ότι είναι «επιλογή των λαών στις πρώην ανατολικές χώρες να είναι στη δεξιά και άκρα δεξιά», εκεί δηλαδή όπου με τις ευλογίες της ΕΕ διώκονται οι κομμουνιστές και αθωώνονται οι συνεργάτες των ναζί.

«Οσο μιλάτε εκτίθεστε», ανέφερε ο Θ. Παφίλης και τόνισε ότι «τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, με 50 εκατ. νεκρούς, με τους 20 εκατ. να είναι Σοβιετικοί, υπογράφουν τη διακήρυξη για το σιδηρούν παραπέτασμα, μαζί, Σαλβίνι, Ορμπαν, Κουρτς και Τσίπρας. Ομόφωνο ψήφισμα! Εδώ δεν υπάρχει πάτος πια (...) Μας μιλάτε για δύο πόλους που τελικά είναι ένας πόλος και λέγεται υπεράσπιση του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος. Ασέβεια σε εκατομμύρια νεκρούς. Δικαιώνετε τους φασίστες, αυτό που κάνει δηλαδή η ΕΕ τόσα χρόνια. Μεγάλη ντροπή, και θα το πληρώσετε από τον κόσμο σας πολύ ακριβά».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org