Σάββατο 11 Μάη 2019 - Κυριακή 12 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ενοχλεί» η μεγάλη απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ στους ένστολους

Στο 23ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) και των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), παρών ήταν και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), Δημήτριος Ρώτας.

Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής, στον σύντομο χαιρετισμό του, θεώρησε φαίνεται ότι δεν είχαν θέση στο συνέδριο τα ζητήματα που απασχολούν τους ένστολους γενικότερα και η κατάσταση στην πυροπροστασία της χώρας μιας και το συνέδριο αφορούσε υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, γι' αυτό εξαπέλυσε μόνο προβοκατόρικη επίθεση στο ΚΚΕ.

Ο εκπρόσωπος, λοιπόν, μίας ομοσπονδίας με διάρκεια ύπαρξης δύο ετών, που ιδρύθηκε μεταγενέστερα της πρώτης Ομοσπονδίας των στρατιωτικών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), κατηγόρησε το ΚΚΕ για διασπαστική παρέμβαση με την τροπολογία που καθορίζει τον τρόπο συγκρότησης όλου του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας, την οποία κατέθεσε στη Βουλή πρόσφατα, προκειμένου να διευρυνθούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη βάση του νόμου 1264/82.

Ηταν τόση μάλιστα η έπαρση του αντικομμουνισμού που τον διακατείχε, αφού ακόμη και το γεγονός ότι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων εκφράζουν τη μαζική στήριξη τους στο ΚΚΕ και συμμετέχουν ως υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά του φαίνεται τον ενόχλησε.

Προφανώς φαίνεται να θεωρεί ότι φυσιολογικό και «νόμιμο» είναι η προσκόλληση των ενστόλων στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ενδεχομένως σε κάποιο ακροδεξιό ή φασιστικό μόρφωμα. Επιχείρησε, λοιπόν, ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής να βάλει στο στόχαστρο της κριτικής του το κόμμα που πρωτοστάτησε και στήριξε πριν από 30 και πλέον χρόνια τους πρωτεργάτες του συνδικαλιστικού κινήματος στα Σώματα Ασφαλείας. Που στάθηκε αρωγός από τα πρώτα βήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για το δικαίωμα στον συνδικαλισμό. Που παλεύει σταθερά και αταλάντευτα για να αποκτήσουν οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας το δικαίωμα στην απεργία. Το κόμμα που συνεχώς παρεμβαίνει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για τα εργασιακά ζητήματα των ενστόλων των ΣΑ και των ΕΔ και διαχρονικά στηρίζει τους δίκαιους αγώνες τους για την επίλυση των εργασιακών και υπηρεσιακών τους προβλημάτων.

Ο υπέρμαχος της ιδεολογικής «καθαρότητας» των ενστόλων συνδικαλιστής δεν βρήκε, όμως, να πει καμία κουβέντα για τον βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιο Δαβάκη, που στην ουσία προτείνει την κατάργηση του συνδικαλισμού στις Ενοπλες Δυνάμεις με πρόσχημα ότι δημιουργείται κλίμα απειθαρχίας. Δεν έδειξε επίσης να ενοχλείται από το γεγονός ότι η ομοσπονδία που εκπροσωπεί, «απολαμβάνει» τη στήριξη της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που με το πρόγραμμά της προωθεί την κατάργηση του συνδικαλισμού στις Ενοπλες Δυνάμεις. Προκαλεί επίσης εντύπωση ότι ενώ η πλειοψηφία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ενάντια στη Χρυσή Αυγή, η Ενωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, που ανήκει στη δύναμη της ΠΟΜΕΝΣ του κ. Ρώτα, στέλνει ευχαριστήρια επιστολή στις 28 Ιούνη 2017 στη Χρυσή Αυγή, όπως δημοσιεύθηκε στη σελίδα της ναζιστικής οργάνωσης. Την ευχαριστήρια επιστολή της Ενωσης Ηπείρου υπογράφει ο πρόεδρός της, Θεοδώρου Γεώργιος, ο οποίος είναι και γενικός γραμματέας της ΠΟΜΕΝΣ.

Αφού ο εν λόγω συνδικαλιστής έβγαλε σε πέρας τη βρώμικη δουλειά σε βάρος του ΚΚΕ, φρόντισε να φύγει άρον άρον από το χώρο του συνεδρίου, για να μη βρεθεί αντιμέτωπος με την πικρή αλήθεια που εκφράστηκε στη δευτερολογία του εκπροσώπου του ΚΚΕ, τόσο για τα λεγόμενά του όσο και για τις πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετεί η προβοκατόρικη επίθεση στο ΚΚΕ. Προβληματισμό, επίσης, θα πρέπει να προκαλέσει στους εν ενεργεία και αποστράτους των ΣΑ για το τι είδους σκοπιμότητες εξυπηρετούνται από την καθόλου τυχαία ταυτόσημη άποψη που εξέφρασαν στο χαιρετισμό τους οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ότι «κόμμα για μας είναι τα Σώματα Ασφαλείας»! Καθώς και οι φωτοβολίδες περί «σοβιετικού» κράτους, αλλά ακόμη και περί αντίκτυπου του εμφύλιου πολέμου στις σημερινές συνθήκες από τον εκπρόσωπο της ένωσης αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ. και αν τελικά όλα αυτά ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που μπορεί να έχουν από τα συνδικαλιστικά τους όργανα για την προάσπιση των εργασιακών τους προβλημάτων.


Μιχάλης ΜΙΧΑΗΛ
Ανθυποπυραγός ε.α., υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org