Σάββατο 11 Μάη 2019 - Κυριακή 12 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ
Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, θα είμαστε μαζί πιο δυνατοί απέναντι σε όσους μαυρίζουν τη ζωή και το μέλλον της νεολαίας

Ο χαιρετισμός του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στη συγκέντρωση νεολαίας που διοργάνωσε η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ την Πέμπτη, στο Θησείο

Εχουμε μπροστά μας 17 μέρες για να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε η δυναμική που συναντάμε στην καθημερινή μας παρέμβαση να εκφραστεί σε όλες τις κάλπες με χιλιάδες περισσότερες νεανικές ψήφους στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Γιατί, μόνο έτσι μπορεί να είναι πιο δυνατή την επομένη της 26ης Μάη η φωνή της πραγματικής ελπίδας και προοπτικής.

Γιατί, η οργή από την εξαπάτηση και τη διάψευση ελπίδων που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλα τμήματα νέων που τον στήριξαν πιάνει τόπο μόνο όταν γίνεται δύναμη στο ΚΚΕ, δύναμη στον συλλογικό αγώνα ενάντια στην ΕΕ, στο κεφάλαιο και την εξουσία του.

Γιατί, το ΚΚΕ θα είναι εδώ για τους νέους και τις νέες, θα είναι εδώ πρωτοπόρο και μαχητικό, για να μπει μπροστά να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα και οι διεκδικήσεις των μαθητών, των φοιτητών, των σημερινών και αυριανών εργαζομένων, των νέων μεταναστών.

Και αυτό μόνο το ΚΚΕ μπορεί να το κάνει αποτελεσματικά, γιατί δεν έχει δεσμεύσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους, στην ΕΕ, δεν συνδιαλέγεται ούτε πάνω ούτε κάτω από το τραπέζι, ούτε μέσα ούτε έξω από κότερα. Γιατί, το ΚΚΕ τολμά να τα βάζει με τους μεγάλους ενόχους που όλα τα άλλα κόμματα «γλείφουν από το πρωί μέχρι το βράδυ»: Το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα, τη δικτατορία του κεφαλαίου, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να υψώσουμε πραγματικό τείχος στο φασισμό, στην ακροδεξιά, στο ρατσισμό


Η σημερινή μέρα, η 9η Μάη, φωτίζει τον δρόμο και το πώς βάζεις το φασισμό στα σκουπίδια της Ιστορίας, εκεί που ανήκει!

Πριν από 74 χρόνια η ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων υπό το βάρος της προέλασης του Κόκκινου Στρατού, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη μεγάλη νίκη των λαών επί του φασιστικού ιμπεριαλιστικού συνασπισμού του Αξονα. Είναι η μέρα που σηματοδοτεί τη λήξη του Β' Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού Πολέμου στην Ευρώπη.

Στη νίκη επί του Αξονα, καθοριστικός υπήρξε ο ρόλος της Σοβιετικής Ενωσης, του Κόκκινου Στρατού καθώς και των απανταχού εθνικοαπελευθερωτικών - αντιφασιστικών κινημάτων, με ψυχή τους, με οργανωτή τους και κύριο αιμοδότη τους τα Κομμουνιστικά Κόμματα.

Η νίκη αυτή αποτελεί εμβληματικό ορόσημο της προσφοράς του σοσιαλισμού στην ανθρωπότητα.

Αυτές είναι οι δικές μας αξίες που εμπνέουν και σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες νέους και νέες σε όλο τον κόσμο. Αυτό το ξέρουν καλά τα επιτελεία της αστικής τάξης, η ΕΕ, γι' αυτό και παίρνουν μέτρα.

Από πού και ως πού η σημερινή μέρα είναι γενικά «μέρα της Ευρώπης»;

Θέλουν να αλλάξουν αυτό που έχει χαραχτεί στις συνειδήσεις εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο ότι η 9η Μάη είναι η Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, και έτσι το μόνο που κάνουν είναι να δείχνουν το φόβο τους.

Φοβούνται, γιατί ξέρουν πως αν η πραγματικότητα της ανεργίας και της ανασφάλειας που ζουν οι νέοι στην ΕΕ συνδυαστεί με την ιστορική γνώση και πάνω από όλα με μια σύγχρονη επαναστατική στρατηγική, όπως του ΚΚΕ, τότε δεν τους σώζει τίποτα.

Σπαταλούν εκατομμύρια ευρώ και τόνους μελανιού, προσπαθώντας να ξαναγράψουν την Ιστορία, φέρνοντάς τη στα μέτρα τους. Η ΕΕ χρηματοδοτεί με 229 εκατομμύρια ευρώ την αντικομμουνιστική της εκστρατεία, τη χυδαία παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, με πρώτο και κύριο στόχο να ποτίσει τα μυαλά, ιδίως της νέας γενιάς, με το δηλητήριο του αντικομμουνισμού.

Αυτήν την ΕΕ ο ΣΥΡΙΖΑ τη βλέπει σαν παράγοντα αναχαίτισης της ακροδεξιάς που δυναμώνει.

Ολα τα υπόλοιπα κόμματα θεωρούν δεδομένη τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ. Αυτήν την επιλογή κάνει και η εγκληματική - ναζιστική Χρυσή Αυγή και κάπου εδώ ο δήθεν αντισυστημισμός, που μόνο βέβαια η ίδια προβάλλει για τον εαυτό της, γίνεται ένα ακόμα κακόγουστο ανέκδοτο με πρωταγωνιστές τους σημερινούς φασίστες ναζιστές.

Ο φασισμός πολεμιέται με πάλη ενάντια στο σύστημα που τον γεννά

Λένε κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΕΕ πρέπει να αλλάξει, να επιστρέψει στις ιδρυτικές αξίες της.

Τι δεν λένε;

Οτι αυτές τις ιδρυτικές αξίες τις έγραψαν και τις υπέγραψαν μαζί και με άλλους ανθρώπους των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και στελέχη των ηττημένων ναζί. Τέτοιος ήταν και ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν, πρόεδρος από το 1958, που δημιουργήθηκε ο πρόδρομος της σημερινής ΕΕ, η ΕΟΚ, έως και το 1967, ο Βάλτερ Χάλσταϊν, επιφανές στέλεχος ναζιστικών οργανώσεων, διαπραγματευτής του Χίτλερ, που πολέμησε στο ναζιστικό στρατό.

Και αν τα κρύβουν πιστεύουμε ότι κάθε νέος άνθρωπος μπορεί να δει καθαρά:

Ο φασισμός δεν χτυπιέται με περισσότερη ΕΕ, δεν χτυπιέται με τη σημαία του κεφαλαίου και των κερδών των λίγων, αυτούς άλλωστε υπηρετεί.

Ο φασισμός πολεμιέται με περισσότερη και μαχητική πάλη ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, ενάντια στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που τον τρέφουν. Και όπως δείχνουν τόσο η Ιστορία όσο και η καθημερινότητα σήμερα, πολεμιέται καλύτερα με τους κομμουνιστές πιο δυνατούς και πάντα μπροστά στη λαϊκή πάλη!

Οι νέοι και οι νέες να κάνουν κριτήριο την πραγματικότητα που ζουν

Η βιτρίνα της ΕΕ έχει ραγίσει μέσα από τη διάψευση όλων των ψεύτικων ελπίδων για Ευρώπη των λαών, της αέναης ανάπτυξης για τους πολλούς.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες που είναι σε αυτό το 70% των Ελλήνων που δεν έχει εμπιστοσύνη στην ΕΕ.

Απευθυνόμαστε και τους λέμε ότι πολύ καλά κάνουν και δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη. Τους λέμε ότι πρέπει να κλείσουν τα αυτιά σε όσους πουλάνε, για μια ακόμη φορά, το παραμύθι ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Τους καλούμε να πουν το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ, λέγοντας ΝΑΙ στο ΚΚΕ, ΝΑΙ στην Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Και βέβαια υπάρχουν και οι μετρήσεις, αλλά κυρίως η επαφή των Οργανώσεων της ΚΝΕ, που δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό από το μισό εκατομμύριο των νέων ανθρώπων που σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, σκέφτεται σοβαρά να ρίξει στην κάλπη το κόκκινο, το ανατρεπτικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Το κάλεσμά μας είναι: Κανείς να μη διστάσει να κάνει το βήμα, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, θα είμαστε μαζί πιο δυνατοί απέναντι σε όσους μαυρίζουν τη ζωή και το μέλλον της νεολαίας.

Οι νέοι και οι νέες που ψηφίζουν πρώτη φορά έχουν ένα όπλο με το οποίο πρέπει να στοχεύσουν καλά. Να κάνουν κριτήριο την ίδια την πραγματικότητα που ζουν, τα όνειρά τους, ότι στην τελική έχουν μια ζωή μπροστά τους και πρέπει να την κερδίσουν. Μακριά από τη μιζέρια του μικρότερου κακού και του καβγά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ.

Αυτό που χρειαζόμαστε μετά τις εκλογές είναι να βρεθεί από καλύτερες θέσεις η νέα γενιά στην πάλη για τη ζωή που έχει ανάγκη, με σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, συνολικά στη ζωή.

Και για αυτό, για δυνατή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, απαιτείται δυνατό ΚΚΕ.

Νεανική απάντηση για την αντεπίθεση

Γιατί, η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ και στην ανάγκη να φουντώσουν οι αγώνες. Είναι η μόνη ψήφος που την επόμενη μέρα δεν θα βγει στο παζάρι για καρέκλες.

Για να γίνει εφαλτήριο αντεπίθεσης για το πραγματικά προοδευτικό, για την πάλη για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, πολέμους, ανασφάλεια, κόντρα στη συντήρηση που είναι οι υποκλίσεις στην ΕΕ, στον ιμπεριαλισμό, στο σύστημα.

Πρόοδος είναι οι μαθητές που πάλεψαν, που απέρριψαν με τη δράση τους και τις συλλογικές τους διαδικασίες την πολιτική της κυβέρνησης για το σχολείο και όχι μόνο.

Οι μαθητές με την ψήφο τους να βρεθούν απέναντι στην κυβέρνηση, να ψηφίσουν όπως αγωνίζονται: Ανυπότακτα, διεκδικητικά να ψηφίσουν ΚΚΕ!

Με δυνατό ΚΚΕ θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική το θετικό αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών πριν από λιγότερο ένα μήνα, όπου η «Πανσπουδαστική ΚΣ» αναδείχθηκε και πάλι δεύτερη πανελλαδικά και σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε ψήφους και ποσοστά.

Με δυνατό ΚΚΕ θα δοθεί νέα πνοή στους χιλιάδες σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ που στήριξαν και ενίσχυσαν μαζικά τον αγωνιστικό σύλλογό τους στην Αττική, στη μάχη ενάντια στις άθλιες συνθήκες εκπαίδευσης, πρακτικής και μαθητείας.

Θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική οι αγώνες των νέων εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για δουλειά με δικαιώματα.

26 Μάη λοιπόν, 3 κάλπες 1 επιλογή: Δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμους και Περιφέρειες. Η μόνη νεανική απάντηση για την αντεπίθεση!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org