Σάββατο 11 Μάη 2019 - Κυριακή 12 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Απευθύνουν κάλεσμα στους συναδέλφους τους για μαζική στήριξη του ΚΚΕ

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
Εκατοντάδες εκλεγμένοι συνδικαλιστές, υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οργώνουν τους χώρους δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, σε όλη την Ελλάδα, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους συναδέλφους τους να στηρίξουν μαζικά το ΚΚΕ.

Τους καλούν να βγάλουν συμπεράσματα από την πλούσια πείρα τους, να κρίνουν και να πάρουν θέση με βάση τις δικές τους ανάγκες.

Να ζυγίσουν καλά, τι είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων:

Να επιβραβευτούν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όλα τα κόμματα που τους φόρτωσαν με τρία μνημόνια, που τσάκισαν μισθούς και δικαιώματα; Οι εκπρόσωποι όλων αυτών των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην Τοπική Διοίκηση που έκαναν ό,τι περνά από το χέρι τους για τη στήριξη της εργοδοσίας, για την υπονόμευση και τον αποπροσανατολισμό των αγώνων;

'Η να στηρίξουν μαζικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ψηφοδέλτια γεμάτα αγωνιστές συνδικαλιστές που έδωσαν και δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την άνοδο της οργάνωσης και της πάλης απέναντι σε αυτήν την εργασιακή ζούγκλα, για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στον εκφυλισμό στα συνδικάτα που εξυπηρετεί τη μεγαλοεργοδοσία για να κλιμακώνει την επίθεσή της;

Μερικά τέτοια χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από περιοδείες που πραγματοποιούν καθημερινά σε χώρους δουλειάς συνδικαλιστές υποψήφιοι με το ΚΚΕ παρουσιάζει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».

Να μη δώσουμε «πράσινο φως» στην αντεργατική πολιτική...

Την περασμένη Τετάρτη, η Εφη Χαλιού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ, περιόδευσε στην Τράπεζα της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της περιοδείας έγιναν συζητήσεις γραφείο το γραφείο, καθώς και μικρές συγκεντρώσεις εργαζομένων.

Στην Τράπεζα της Ελλάδας
Στην Τράπεζα της Ελλάδας
Αναφερόμενη στις αντεργατικές πολιτικές που χαράσσονται στα πλαίσια της ΕΕ, η Ε. Χαλιού επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, η Ευρωπαϊκή Ενωση, τα αστικά κόμματα έχουν ήδη αποφασίσει τι μέτρα θα πάρουν και θα εφαρμόσουν σε βάρος των εργαζομένων μέχρι το 2060. Αντίστοιχα, οι δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα θέλουν συνδικάτα υποταγμένα στην εργοδοσία. Είναι αυτές που θέλουν να βάλουν στη ΓΣΕΕ εργοδότες και μπράβους, είναι αυτές που στην ΟΤΟΕ υπέγραψαν ακόμα μια κλαδική ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις.

«Εχουν τσακίσει τα δικαιώματά μας και έρχονται τώρα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα και ζητάνε ξεδιάντροπα την ψήφο μας για να συνεχίσουν να παίρνουν μέτρα σε βάρος μας», σημείωνε. «Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να τους δώσουμε "πράσινο φως". Να τους καταδικάσουμε με την ψήφο μας, να στείλουμε ισχυρό μήνυμα ότι απορρίπτουμε αυτήν την πολιτική σε όλα τα επίπεδα, στην Ευρωβουλή, στις Περιφέρειες, στους δήμους. Απορρίπτουμε τους νόμους που χτυπούν το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόνιμη και σταθερή εργασία, το πετσόκομμα των μισθών, την επιβολή δυσβάσταχτων τελών για υπηρεσίες που θα έπρεπε οι δήμοι να παρέχουν δωρεάν».

Αναφερόμενη στη στημένη αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τόνισε ότι «οι ψευτοκαβγάδες θα εντείνονται όσο πλησιάζουμε στις εκλογές προκειμένου να κρύψουν ότι οι αντεργατικές στρατηγικές τους ταυτίζονται».

Στο «Πράκτικερ» Ελληνικού
Στο «Πράκτικερ» Ελληνικού
Και συνέχισε: «Πρέπει με την ψήφο μας να δυναμώσουμε το ΚΚΕ παντού. Είναι το Κόμμα που πρωτοστατεί με όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων για να μπει φρένο σε αυτήν την πολιτική. Οπου υπάρχουν κομμουνιστές δήμαρχοι, αναλαμβάνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, παλεύουν να συμβάλουν στην προσπάθεια ανόδου των λαϊκών αγώνων, ενάντια στην ανεργία, στην απληρωσιά...».

Κριτήριο οι ανάγκες των εργαζομένων...

Η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφια ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Φάρμακο - Καλλυντικά (ΟΕΦΣΕΕ), έκανε περιοδεία στα εργοστάσια DEMO και ΒΙΑΝΕΞ, στο Κρυονέρι και τη Μεταμόρφωση αντίστοιχα, την περασμένη Πέμπτη.

Μιλώντας με εργαζόμενους την ώρα του διαλείμματος τόνισε πως κριτήριο των εργαζομένων σε όλες τις εκλογές πρέπει να είναι οι ανάγκες τους και οι δυνατότητες που υπάρχουν να ικανοποιηθούν από τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν καθημερινά. «Οι ανάγκες μας δεν μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη κανενός κόμματος, εκτός από το ΚΚΕ», σημείωσε. «Η δική τους ατζέντα είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου, πώς θα ξεζουμίσουν περισσότερο τους εργαζόμενους. Και προσπαθούν να μας πείσουν για να τους ψηφίσουμε ότι τα συμφέροντα των εργοδοτών και των εργαζομένων είναι κοινά».

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένες προτάσεις. Εχει καταθέσει νομοσχέδια για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους. Δεν τα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα γιατί είναι απέναντί τους. "Δεν έχουν λεφτά" λένε, αλλά τα βρίσκουν για να χρηματοδοτήσουν την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, για να αναβαθμίσουν το ρόλο της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Να στηρίξουν δηλαδή τα ΝΑΤΟικά σχέδια, τις επιθέσεις των Ισραηλινών που ρίχνουν βόμβες σκοτώνοντας ακόμα και παιδιά στην Παλαιστίνη».

...και η πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών

Ο Αχμετ Μουσταφά, υποψήφιος ευρωβουλευτής, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας (ΟΙΥΕ), πραγματοποίησε περιοδεία στο «Πράκτικερ» του Ελληνικού.

Στις συζητήσεις, πολλοί εργαζόμενοι σημείωσαν πως γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ είναι η δύναμη που θα βγει μπροστά για τα συμφέροντά τους, κρίνοντας από τη στάση και τη δράση των κομμουνιστών συναδέλφων τους στο χώρο δουλειάς και στο σωματείο. Στην κουβέντα αναδείχθηκε επίσης η πείρα των εργαζομένων για τον ΣΥΡΙΖΑ, που βγήκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι θα καταργήσει τα μνημόνια, αλλά φόρτωσε στις πλάτες τους κι άλλα, ενίσχυσε το αντεργατικό πλαίσιο με όπλο το οποίο η εργοδοσία εντείνει την επίθεση σε μισθούς και δικαιώματα για να αυγατίζει τα κέρδη της.

Στη συζήτηση τέθηκε επίσης το ερώτημα από εργαζόμενο αν το ΚΚΕ ξέρει μόνο να απορρίπτει χωρίς να έχει προτάσεις. Ο Α. Μουσταφά τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένο πλαίσιο θέσεων για την υπεράσπιση των εργαζομένων, έχει καταθέσει πολλές φορές στη Βουλή σχέδια νόμου και τροπολογίες για τον κατώτατο μισθό, για την ανεργία, για τα χρεωμένα νοικοκυριά κ.ά., αλλά όλα τα αστικά κόμματα τα καταψήφισαν ακριβώς γιατί η πραγματική ενίσχυση των εργαζομένων είναι ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα του κεφαλαίου που υπηρετούν.

Δύναμη στο ΚΚΕ, δύναμη στον αγώνα

Περιοδεία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή ο Ηλίας Σιώρας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα στην Περιφέρεια Αττικής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και γραμματέας της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά.

Η περιοδεία έγινε μονάδα τη μονάδα, σε γραφεία, σε εργαστήρια, μιλώντας με γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους στην καθαριότητα που έχουν να πληρωθούν για πάνω από δύο μήνες, στη φύλαξη και αλλού.

Ανέδειξε τις επιπτώσεις των αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζονται στην Υγεία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια της επίθεσης των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας που αποτελεί κεντρική επιλογή και σε επίπεδο ΕΕ, στους επικουρικούς και τους εργολαβικούς εργαζόμενους που ζουν συνεχώς με τον κίνδυνο της απόλυσης, στις πολύ σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό. Συζήτησε για εξειδικευμένα ζητήματα που αφορούν σε ειδικότητες κ.ά. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην τσιμπήσουν στα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να αρπάξει την ψήφο τους.

Συχνά στην περιοδεία επισήμανε: «Η επιλογή είναι απλή, τα δικαιώματα δεν κατακτώνται με συνθήματα, θέλει να κατεβούμε στο δρόμο, δώστε δύναμη στο ΚΚΕ, να ανέβει το κίνημα». Μίλησε για τους αγώνες που δίνουν οι κομμουνιστές μέσα από τα σωματεία στον κλάδο, για τους επικουρικούς, τα αναδρομικά, την υπογραφή ΣΣΕ κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλούσια προεκλογική δραστηριότητα στη Θεσσαλία(3/7/2019)
Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές(20/6/2019)
Στο δρόμο του προλεταριακού διεθνισμού(24/12/2015)
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ξεγελούν με ψίχουλα το λαό(14/1/2015)
Νέα στήριξη στη μείωση μισθών στη ΔΕΗ(2/6/2012)
Να καταδικαστούν τα κόμματα της συναίνεσης(5/9/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org