Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ «ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ - ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ»

Στον εμβληματικό χώρο όπου λειτούργησε το Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα της Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας, το γνωστό ΕΑΤ - ΕΣΑ, παρουσία πλήθους κόσμου, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, απλών στρατευμένων και όχι μόνο, έγινε χτες το βράδυ η παρουσίαση της έκδοσης κειμένων της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, με τίτλο «Φύλλο Πορείας». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» και «Ιανός».

Κείμενα που αναλύουν την εξέλιξη των κοινωνιών, τις αλλαγές στη διάρκεια της Ιστορίας, τη δημιουργία του κράτους, των κατασταλτικών μηχανισμών του, την περίοδο του Μεσοπολέμου, τα πραξικοπήματα, τη φασιστική κατοχή, τις μεταπολεμικές δεκαετίες και το ρόλο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ταυτόχρονα, η έκδοση αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα και για κάθε νέο που θα υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, ώστε να γνωρίσει σημαντικά ιστορικά γεγονότα και το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτά, αλλά και για να ενημερωθεί για τα δικαιώματά του ως νέος στρατευμένος. Την κεντρική ομιλία έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παρεμβάσεις έκαναν στην εκδήλωση ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», ο Αγγελος Βρεττός, υπεύθυνος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τα δικαιώματα των στρατευμένων, και ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α. και βουλευτής του ΚΚΕ.

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων και για τον επιπλέον λόγο της κρίσιμης συγκυρίας όπου αυτή πραγματοποιήθηκε, με τις ανησυχητικές εξελίξεις στον Εβρο, στο Αιγαίο και συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο, την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, εξελίξεις που περικλείουν κινδύνους για το λαό και απαιτούν την ετοιμότητα και επαγρύπνησή του.

Παρευρέθηκαν οι: Γιώργος Ροΐδης, αντιναύαρχος ε.α. και πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ενωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων. Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α., επικεφαλής αντιπροσωπείας της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα. Δημήτρης Σταθόπουλος, συνταξιούχος εφέτης διοικητικών δικαστηρίων. Δημήτρης Μπερμπερίδης, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Γιώργος Παλιούρας, υποστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.

Ακόμα, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ και του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ