Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει!

Φουντώνει το κύμα καταδίκης του χουντικής έμπνευσης νομοσχεδίου από συνδικάτα και φορείς

«Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει!» ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ σε αφίσα που κυκλοφόρησε χτες ενάντια στο χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για το χτύπημα των διαδηλώσεων, την ίδια μέρα που η κυβέρνηση κατέθεσε το τερατούργημα στη Βουλή.

Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη και ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα από κάθε κλάδο, μαζί με μαζικούς φορείς από κάθε περιοχή της χώρας, μεγαλώνουν καθημερινά το κύμα καταδίκης του απαράδεκτου νομοσχεδίου. Ξεκαθαρίζουν ότι οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού δεν θα μπουν «στο γύψο», καταγγέλλουν τις κυβερνήσεις που κλιμακώνουν η μία μετά την άλλη αυτήν την προσπάθεια και απαντούν δηλώνοντας: Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!

«Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα», τόνισε έγκαιρα σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα σε συνδικάτα και φορείς να πάρουν αποφάσεις αγωνιστικής καταδίκης, να ενημερώσουν όλο το λαό.

Ετσι, απέναντι στην κίνηση της κυβέρνησης να φέρει αιφνιδιαστικά μέσα στο κατακαλόκαιρο ένα τέτοιο κατάπτυστο νομοσχέδιο, πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων παίρνουν ήδη θέση μάχης.

Τα αντεργατικά σχέδια καταδικάζουν μεταξύ άλλων:

Τα Εργατικά Κέντρα: Πάτρας, Αγρινίου, Αρτας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Λέσβου, Νάουσας, Λευκάδας - Βόνιτσας και Σάμου.

Οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Λογιστών, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ).

Και πλήθος συνδικάτων από όλη τη χώρα και κάθε κλάδο.

Τις τελευταίες μέρες προστέθηκαν καταγγελίες μεταξύ άλλων από:

Τα Σωματεία Εργαζομένων «Cosmote - eValue», Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά - Αττικής, Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Θήρας, Επισιτισμού - Τουρισμού Λάρισας, Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Οικοδόμων Αγρινίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου.

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: N. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης», Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης», Παλλήνης «Αλ. Δελμούζος», Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού «Ο Θουκυδίδης», Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Ικαρίας - Φούρνων, Λήμνου «Αργ. Μοσχίδης».

Τις ΕΛΜΕ: Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λήμνου - Αγ. Ευστρατίου, Α' Θεσσαλονίκης.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και τον Σύλλογο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Θεσσαλονίκης (Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, παράρτημα ΔΕΚΟ - Τραπεζών, παράρτημα ΠΑΣΑΣ), τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας, Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πρέβεζας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org