Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο ιός είναι ο καπιταλισμός. Κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών. Σοσιαλισμός αναγκαίος και επίκαιρος

Το Σάββατο 4 Ιούλη η συγκέντρωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες στο Πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια. Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης

«Ο ιός είναι ο καπιταλισμός. Κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Σοσιαλισμός αναγκαίος και επίκαιρος»: Με το σύνθημα αυτό διοργανώνεται από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, το Σάββατο 4 Ιούλη στο Πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια, εκδήλωση - συγκέντρωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες, πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τους The Worksongs Project.

Ενώνουμε τη φωνή μας - διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!

Οπως αναφέρεται στο κάλεσμα της ΚΟ Αττικής, «οι Ελληνες και ξένοι εργάτες έχουμε βγάλει συμπέρασμα. Καπιταλισμός σημαίνει βαρβαρότητα. Ο ιός είναι το ίδιο το σύστημα που εκμεταλλεύεται εκατομμύρια εργαζόμενους για να κερδίζουν μια χούφτα εκμεταλλευτές. Είναι το σύστημα που, για να διασφαλίσει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, αφήνει να πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι είτε από την εντατικοποίηση, την ασυδοσία, την υπερεκμετάλλευση της εργοδοσίας, είτε από μια πανδημία, είτε από τις πολεμικές επεμβάσεις που κάνει ανά τον κόσμο για να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη κερδοφορία του.

Ο μοναδικός δρόμος που έχουν να επιλέξουν οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας και θρησκεύματος, είναι ο δρόμος του αγώνα, της πάλης για την ανατροπή του σάπιου καπιταλισμού. Χρειάζεται να ενώσουμε τη δύναμή μας, να οργανώσουμε από κοινού την πάλη μας, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν κυβερνήσεις και εργοδοσία. Ο μοναδικός δρόμος που έχουμε να επιλέξουμε σήμερα Ελληνες εργάτες, μετανάστες και πρόσφυγες είναι η πάλη για μια άλλη εξουσία. Για μια κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας. Χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τον Σοσιαλισμό.

Απέναντι σε αυτήν την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται για πρόσφυγες, μετανάστες, για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα συνολικά, η μόνη διέξοδος και λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος βρίσκεται στις θέσεις του ΚΚΕ:

  • Κανένας πρόσφυγας να μην πεταχτεί στο δρόμο. Για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, να ληφθούν άμεσα μέτρα από το κράτος για στέγαση και εργασία. Για τους υπόλοιπους, να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες και να τους χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να φτάσουν στη χώρα του τελικού προορισμού τους.
  • Να εξασφαλιστούν η πρόσβαση και η παροχή Υγείας και Πρόνοιας σε όλους.
  • Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spots. Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
  • Να καταργηθούν ο Κανονισμός του Δουβλίνου και η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Να δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας.
  • Να ισχύσει ό,τι προβλέπεται στη Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού από την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.
  • Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hot spots ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες».

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org