Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΚΑΛΑΚΗΣ
Εκδοση με ενδιαφέρον περιεχόμενο, με επιστημονική και εκλαϊκευτική προσέγγιση

Ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», απευθύνοντας χαιρετισμό, ευχαρίστησε το βιβλιοπωλείο «Ιανός» για τη στήριξή του στην εκδήλωση.

Αναφερόμενος στην έκδοση, που όπως είπε «φιλοδοξούμε να φτάσει στα χέρια πολλών στρατευμένων, εφέδρων και μόνιμου προσωπικού», ανέδειξε ότι υπηρετεί την προσπάθεια να ενισχυθεί ένα μορφωτικό ρεύμα, που θα επιδρά σε έναν ευρύτερο κύκλο ανθρώπων από τα λαϊκά στρώματα. Για το περιεχόμενό της σημείωσε ότι «έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, ενώ για πολλούς θα αποτελέσει ευχάριστο ξάφνιασμα η επιστημονική, αλλά εκλαϊκευμένα δοσμένη προσέγγιση, που δεν την έχουν συναντήσει στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Κυρίως όμως θέλουμε να είναι, μαζί με τη χρησιμότητά του, ένα έναυσμα για παραπέρα αναζήτηση στη γνώση».

«Ξέρουμε καλά τι έχουμε απέναντί μας, αντίπαλός μας είναι η επιχείρηση απαξίωσης του διαβάσματος και της αναζήτησης της γνώσης, μέσω της αντίληψης που καλλιεργείται από τις κυρίαρχες δυνάμεις και το αστικό εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά την επιβάλλουν και ο ίδιος ο τρόπος και όλη η ζωή των εργαζομένων σήμερα. Εχουμε ως αντίπαλό μας τον ανορθολογισμό, την αντιδιαλεκτική, τη μεταφυσική θεώρηση, ακόμα και στην περίπτωση που προβάλλονται - υποκριτικά κυρίως - η ανάγκη και η αξία του διαβάσματος. Ακριβώς για αυτούς τους λόγους καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, να γνωρίσουν και να μελετήσουν τις εκδόσεις μας που αφορούν το ιδεολογικό - πολιτικό βιβλίο, τον μαρξισμό, την Ιστορία του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και του διεθνούς εργατικού κινήματος, τη μαχητική πείρα και δράση, την Ιστορία του ΚΚΕ, τις σύγχρονες επεξεργασίες του ΚΚΕ για την οικονομική κρίση, την ΕΕ, την εποχή της ψηφιακής οικονομίας, για την πολιτική προστασία, για το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τη ζωή μας. Προκειμένου οι νέοι να έρθουν σε επαφή με το λογοτεχνικό βιβλίο, την τέχνη, τον πολιτισμό που υπηρετεί ανώτερα ιδανικά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ