Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Μάη 2019 - αριθ. φύλλου: 13247

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
«Αδικαιολόγητη παρακώλυση» του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο οι αμφισβητήσεις της Τουρκίας!

Αποκαλυπτική απάντηση του ΥΠΕΞ στην πρόκληση της Τουρκίας, που ζητάει αποστρατιωτικοποίηση των νησιών


ΣΕΛ.  10   -   11

Χέρι χέρι ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στήριξαν την εργασιακή ζούγκλα της ΕΕ

  • Κάλπικος και προκλητικός ο καβγάς τους για το 7ήμερο, όταν ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, σε βάρος του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας
  • Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη και στους δύο. Με ισχυρό ΚΚΕ να πουν και στην κάλπη το πιο δυνατό «όχι» στην ΕΕ και στον εργασιακό της μεσαίωνα
  • Καμιά ανοχή στην κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε την ενσωμάτωση Οδηγιών της ΕΕ για τον ενταφιασμό του 8ωρου, διατήρησε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων και κατάργησε οριστικά την κυριακάτικη αργία, στήριξε τη «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου».
  • Με τις προτάσεις Μητσοτάκη για 7ήμερη εργασία, η ΝΔ υπερθεματίζει σε αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να γίνει αυτή η εκλεκτή του κεφαλαίου.
  • Στην ίδια κατεύθυνση και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που επί διακυβέρνησής του άνοιξε το δρόμο των αντιλαϊκών αλλαγών.

ΣΕΛ.  4  -  5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στην τελική ευθεία

Λιγότερο από δύο βδομάδες απομένουν μέχρι την τριπλή εκλογική μάχη της 26ης Μάη. Στις λίγες αυτές μέρες, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι εκατοντάδες εκλογικές επιτροπές στήριξης που έχουν συγκροτηθεί σε όλη τη χώρα, όλα τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, οι υποψήφιοι που συγκροτούν τα αγωνιστικά μας ψηφοδέλτια, μπαίνουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, όλοι σαν ένας άνθρωπος σ' αυτήν την απαιτητική μάχη, για ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να εκφραστούν και στην κάλπη το θετικό κλίμα που συναντάμε σε όλη την προεκλογική δραστηριότητα, η εκτίμηση που εκφράζει ένας ευρύτερος κύκλος εργαζομένων για τη στάση που έχει κρατήσει το Κόμμα μας τα τελευταία χρόνια.

Να αποτυπωθούν και στην κάλπη η επανασυσπείρωση δυνάμεων στο Κόμμα και η διάθεση συμπόρευσης από έναν κόσμο που στο παρελθόν έκανε άλλες πολιτικές επιλογές και τώρα διαπιστώνει ότι η ίδια η ζωή δικαιώνει τις θέσεις του ΚΚΕ.

Αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν. Τώρα η συζήτηση με το λαό χρειάζεται να σταθεί ακόμα περισσότερο στα μεγάλα διλήμματα που θα κληθεί να απαντήσει μπροστά στις κάλπες.

Αντικειμενικά οι δρόμοι που συγκρούονται και στις ευρωεκλογές και στις τοπικές/περιφερειακές εκλογές είναι δύο:

Είτε θα δώσει ο λαός «σήμα» συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής, που ξεκινάει από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και εξειδικεύεται σε δήμους και Περιφέρειες, είτε θα δώσει «σήμα» αμφισβήτησης αυτής της πορείας, βάζοντας πλάτη για την αντεπίθεση, μέσα από την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Είτε θα δώσει στήριξη στην πολιτική της ΕΕ και στα κόμματά της, που από κοινού ψηφίζουν και εφαρμόζουν το 90% των αντιλαϊκών Οδηγιών της, είτε θα δώσει επιθετική απάντηση εναντίωσης στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία.

Είτε θα δώσει άλλοθι στην κοροϊδία της κυβέρνησης, στον ανταγωνισμό της με τη ΝΔ για το «μικρότερο κακό», στην πολιτική «10 σου παίρνω και σου επιστρέφω 1», είτε θα δυναμώσει το ΚΚΕ παντού, που μπαίνει μπροστά στη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, φωτίζοντας το δρόμο της πραγματικής ανατροπής.

Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους και Περιφέρειες, να μην αφήσουμε σπίτι εργάτη, ανέργου, φτωχού αυτοαπασχολούμενου που δεν θα πάμε θαρρετά να ζητήσουμε την ψήφο του.

Να μην αφήσουμε την πόλωση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τον αποπροσανατολισμό να παρασύρει κόσμο στη λογική του «μικρότερου κακού», του «τίποτα δεν γίνεται», «τίποτα δεν αλλάζει».

Να μην αφήσουμε να επικρατήσει σε καμιά κάλπη η λογική της «χαμένης ψήφου», όπως πονηρά λένε οι άλλες δυνάμεις. Επιθετικά να απαντήσουμε ότι «χαμένη ψήφος» για το λαό είναι αυτή που στηρίζει ή ανέχεται τα κόμματα που τον τσάκισαν και δεσμεύονται να συνεχίσουν στην ίδια ρότα.

Δίνουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία ώρα για να μη σκορπίσει η ψήφος, να εκφραστεί και στις τρεις κάλπες, με δυνατό ΚΚΕ, το μήνυμα καταδίκης και απόρριψης αυτής της πολιτικής, ενιαία και παντού: Και στην ΕΕ που αποφασίζει, και στις κυβερνήσεις της που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική, και στους δήμους και τις Περιφέρειες που την εξειδικεύουν.

Η αγωνιστική επιλογή που κάνει στη μία κάλπη ο εργαζόμενος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο αγρότης, η νεολαία δεν πρέπει να ακυρώνεται στην άλλη. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, στην κάλπη των ευρωεκλογών να ψηφίζει ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, στηρίζει τους αγώνες των συνδικάτων για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, και στην άλλη κάλπη να ψηφίζει δημάρχους και περιφερειάρχες που εφαρμόζουν στην πράξη την εργασιακή ζούγκλα, που αρνούνται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ισχυρό ΚΚΕ παντού λοιπόν. Το σύνθημα αυτό, στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης, θα φτάσει παντού, μαζί με το κάλεσμα για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση, δυναμώνοντας τους αγώνες σε συμπόρευση με το ΚΚΕ από την επόμενη κιόλας μέρα!


ΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΚΑΙ ΒΟΛΟ
Από την ΕΕ μέχρι τους δήμους, με ισχυρό ΚΚΕ δίνουμε απάντηση στην ενιαία αντιλαϊκή πολιτική

Σε μαζικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελευσίνα και τον Βόλο μίλησε την περασμένη Παρασκευή και την Κυριακή, αντίστοιχα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. Χαιρέτισαν υποψήφιοι με το ΚΚΕ σε Ευρωβουλή, Περιφέρειες και δήμους.


ΣΕΛ.  14  -  16


ΕΥΒΟΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Δύο ακόμα εργάτες νεκροί στις Κατασκευές

ΣΕΛ.  20
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
Ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ και πολεμικές απειλές στο Ιράν

ΣΕΛ.  10  -  11
ΒΟΥΛΗ
Συγχωροχάρτι για την αντιλαϊκή πολιτική της ζητάει η κυβέρνηση

ΣΕΛ.  10   -   11


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org