Σάββατο 13 Απρίλη 2019 - Κυριακή 14 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Γιάννης ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ

Συνταξιούχος φαρμακοποιός, Θεσσαλονίκη

Επειτα από την πετυχημένη συμπόρευσή μου στα όργανα των αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών με τη «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» Φαρμακοποιών, ήρθε η ώρα πλέον ως συνταξιούχος, αλλά ενεργός πολίτης, να συμπορευθώ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τώρα εξάλλου, που το πολιτικό σύστημα έφτασε σε σημείο έσχατου εξευτελισμού και η κοινωνία μαστίζεται από κρίση αξιών, είναι η στιγμή που όλοι μας όσοι είδαμε τις ελπίδες μας να διαψεύδονται, να μην αφήσουμε το περιθώριο να διαψευσθούν ξανά.

Τώρα όσοι αισθάνονται αριστεροί, προοδευτικοί, έχουν πείρα από τις ψεύτικες ελπίδες, από τα διλήμματα και τις αυταπάτες των «ρεαλιστικών λύσεων». Τώρα δεν δικαιολογείται κανείς να πει δεν ήξερα.

Ειδικότερα για το Περιβάλλον: Εχοντας μια πολυετή επιστημονική ενασχόληση με τη φύση και ειδικότερα ως ένας από τους συγγραφείς του Βιβλίου Ερυθρών Δεδομένων των Σπανίων & Απειλουμένων Φυτών της Ελλάδας, μπορώ να κρίνω ότι το ΚΚΕ προβάλλει τη σωστή και ξεκάθαρη θέση ότι η προστασία του περιβάλλοντος προϋποθέτει έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας. Που «ρεαλιστικά» επίσης θεωρεί το κυνήγι σαν κοινωνική δραστηριότητα, όπου οι κυνηγετικές οργανώσεις επιτελούν σημαντικό έργο στην προστασία του περιβάλλοντος (θηροφυλακή) και στην ορθολογική διαχείρισή του, παρά το γεγονός της προώθησης της γενικότερης αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ.

Θεωρώ λοιπόν χρέος μου αλλά και τιμή μου να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα δώσει αέρα και δυναμική στη μάχη για μια καλύτερη ζωή(14/2/2019)
Να παρθούν μέτρα για να σταματήσει η μόλυνση του περιβάλλοντος(12/2/2019)
Ενίσχυση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση(26/1/2019)
ΣΥΝ-χαρητήρια(22/4/2005)
Αγωνιστική ψήφος στη ΔΗΠΑΚ(13/6/2002)
Η εκδίκηση είναι... του Μάρλον Μπράντο(31/1/1995)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org