Σάββατο 13 Απρίλη 2019 - Κυριακή 14 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΚ ΙΤΑΛΙΑΣ
Με τη συνδρομή του ΚΚΕ αντιπαλεύει τα νομικά εμπόδια για συμμετοχή στις ευρωεκλογές

Οπως ανακοίνωσε στις αρχές της βδομάδας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας (ΚΚΙ), κατέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών αίτηση για τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές του Μάη, καταβάλλοντας προσπάθεια να ξεπεράσει τα εμπόδια που θέτει ο αντιδραστικός νόμος στην Ιταλία για κόμματα που δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, απαιτώντας τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών (145.000), κατανεμημένων μάλιστα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και με σημαντικά έξοδα για την εξακρίβωση της γνησιότητάς τους.

Το ΚΚΙ, αξιοποιώντας δυνατότητα που δίνει ο εκλογικός νόμος να κατέβει στις εκλογές με την κάλυψη ενός κόμματος που έχει ήδη εκλεγμένους ευρωβουλευτές, όπως είναι το ΚΚΕ, υπέβαλε αίτηση για να πάρει μέρος σε όλες τις περιφέρειες, χωρίς να χρειάζεται να συλλέξει υπογραφές. Η παραπέρα διαδικασία προβλέπει την έκδοση σχετικής απόφασης από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας και εφόσον αυτή είναι θετική στη συνέχεια θα απαιτηθεί η επικύρωση των ψηφοδελτίων του ΚΚΙ από τα 5 περιφερειακά δικαστήρια, με βάση τη διοικητική διαίρεση της Ιταλίας σε 5 εκλογικές επικράτειες. Στο έμβλημα των ψηφοδελτίων του ΚΚ Ιταλίας θα υπάρχουν τόσο το σήμα του ΚΚΕ όσο και αυτό της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, όπου συμμετέχουν τα δύο κόμματα.

Οι Ιταλοί σύντροφοι στην ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ τους εκφράζουν τις ευχαριστίες για τη χειρονομία του ΚΚΕ, ως «απόδειξη του αληθινού διεθνισμού», και σημειώνουν ότι «η συμμετοχή στις ευρωεκλογές δεν μεταβάλλει τη γνώμη μας για την αμετάκλητη φύση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των θεσμικών της οργάνων. Οπως κάναμε ήδη στις πολιτικές εκλογές του 2018, θα πούμε σαφώς στους εργάτες και τους εργαζόμενους ότι η ψήφος στο ΚΚΙ είναι μια ψήφος για την ενίσχυση της ιστορικής προοπτικής του γκρεμίσματος της καπιταλιστικής κοινωνίας και της συγκέντρωσης δυνάμεων προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ