Σάββατο 13 Απρίλη 2019 - Κυριακή 14 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Ο Δ. Κουτσούμπας στην Κοκκινιά

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά, στην Κοκκινιά, τη Δευτέρα 15 Απρίλη και ώρα 19.30, στην πλατεία Δαβάκη (Νίκαια, πρώην Περιβολάκι).

10+ λόγοι για δυνατό ΚΚΕ παντού!

Είναι ώρα κινητοποίησης, μάχης, για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ παντού. Είναι ώρα το ελπιδοφόρο για το λαό μας μήνυμα του ΚΚΕ να φτάσει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και κάθε λαϊκό σπίτι, ώστε ακόμα περισσότεροι να συστρατευτούν με το ΚΚΕ στους καθημερινούς αγώνες, ακόμα περισσότεροι να κάνουν το βήμα και μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις να αναδείξουν το ΚΚΕ όσο γίνεται πιο ισχυρό.

Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου

Στην κάλπη των επερχόμενων ευρωεκλογών:

1. Γιατί δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, σημαίνει δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων. Ενα μεγάλο ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, που αποτελεί το πραγματικά προοδευτικό, τη μόνη διέξοδο για τους λαούς όλης της Ευρώπης και τη μόνη στέρεη βάση για να δυναμώνουν η αλληλεγγύη, η φιλία, οι σχέσεις αμοιβαίου οφέλους ανάμεσα στους λαούς.

2. Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις, στα μνημόνια διαρκείας, στην αντεργατική πολιτική της ΕΕ που υλοποίησαν και θα συνεχίσουν να υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις και στη χώρα μας, σοσιαλδημοκρατικές και «νεοφιλελεύθερες».

3. Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει την αντίθεση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που αποδείχτηκε ξανά και ξανά ότι είναι ένωση των καπιταλιστών και γι' αυτό εχθρική στους λαούς και τα συμφέροντά τους, ότι δεν παίρνει από «μερεμέτια», αλλάζει μόνο προς το χειρότερο και αντιδραστικότερο. Γιατί «προοδευτικό» δεν είναι η υποταγή στα συμφέροντα του κεφαλαίου και στους σημερινούς αρνητικούς συσχετισμούς, αλλά η πάλη για την αλλαγή τους. Προοδευτικό δεν είναι οι λαοί να παλεύουν μάταια τάχα για να εξανθρωπίσουν την ένωση των καπιταλιστών, αλλά η αντεπίθεση, η πάλη για την αποδέσμευση από αυτή.

4. Γιατί το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει και μπορεί να αξιοποιήσει τις φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό της ΕΕ, τις αγιάτρευτες αντιθέσεις της ιμπεριαλιστικής ένωσης για να οργανώσει την αντεπίθεσή του και όχι για να γίνει ουρά των αστικών σχεδιασμών.

Να αχρηστεύει τις παγίδες εγκλωβισμού του λαού και τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που στήνουν ξανά, με μοιρασμένους ρόλους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, «ευρωπαϊστές» και εθνικιστές, σοσιαλδημοκράτες και δεξιοί πολιτικοί, που όλοι μαζί υπηρετούν τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, τη δικτατορία του κεφαλαίου.

5. Γιατί η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση που υπάρχουν σε ευρύτερα τμήματα του λαού δεν πρέπει να εγκλωβιστούν ούτε στον εθνικισμό ούτε στον λεγόμενο ευρωσκεπτικισμό, που υπηρετούν εξίσου τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τους τσακωμούς τους στο εσωτερικό της ΕΕ για το πώς θα μοιράσουν τη λεία. Γιατί το ΚΚΕ δεν παλεύει για να ενταχθεί η Ελλάδα σε μια άλλη ιμπεριαλιστική συμμαχία ή για μια αλλαγή νομίσματος με τη διατήρηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Για να υψώσει ο λαός τείχος στο ρατσισμό, στον εθνικισμό, στο φασισμό και την ακροδεξιά, που τροφοδοτεί και φουντώνει η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι που εξαπολύει, η πολιτική της ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες, ο αντικομμουνισμός και η άθλια και ανιστόρητη εξίσωση κομμουνισμού - φασισμού που αποτελούν επίσημη πολιτική της ιμπεριαλιστικής ένωσης.

6. Γιατί οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ήταν και θα είναι ξανά η μοναδική φωνή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, τα μάτια και η φωνή του λαού στην Ευρωβουλή.

7. Γιατί δυνατό ΚΚΕ στέλνει μήνυμα πανευρωπαϊκής σημασίας, μήνυμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας, δίνει κουράγιο και δύναμη σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, σε Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που παλεύουν για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, δυναμώνει την αλληλεγγύη με όλους τους λαούς, ενάντια στη σύγχρονη «Ιερά Συμμαχία» του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, των κυβερνήσεών τους.

Να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση σε δήμους και Περιφέρειες

8. Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμους και Περιφέρειες, ακόμα περισσότεροι εκλεγμένοι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτιά της σημαίνει ότι δυναμώνει η λαϊκή αντιπολίτευση - από θέση δημοτικής αρχής ή από θέση μειοψηφίας - απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, έτσι όπως αυτή εξειδικεύεται σε δήμους και Περιφέρειες. Οπως άλλωστε έχουν αποδείξει με τη δράση τους οι 5 κομμουνιστές δήμαρχοι σε Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία, Πάτρα και Πετρούπολη.

Σημαίνει ότι πολλαπλασιάζονται οι δυνάμεις που θα συγκρουστούν με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, που θα μπουν μπροστά και θα διεκδικήσουν μαζί με το λαό μέτρα στήριξης και ανακούφισης των εργατικών - λαϊκών οικογενειών από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί, για να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στην Προσχολική Αγωγή, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για τους εργαζόμενους στους δήμους, για έργα και υποδομές αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας, ελεύθερους χώρους για το λαό, για διαχείριση των απορριμάτων με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες και τα συμφέροντα του λαού και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

9. Σημαίνει ότι βάζουμε περισσότερα και μεγαλύτερα εμπόδια στις κατευθύνσεις της ΕΕ, στους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που πέρασαν και υλοποιούν κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις και προβλέπουν «πάγωμα» προσλήψεων, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από τους δήμους, περικοπές δαπανών για βασικά έργα και παρεμβάσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Μεγαλύτερα εμπόδια στη στρατηγική της «ανταποδοτικότητας» που προωθεί την εμπορευματοποίηση, φορτώνει νέα μεγάλα βάρη στις πλάτες του λαού, της «ευελιξίας» που σπάει κόκαλα στους δήμους, της υποχρηματοδότησης και του «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο, που δεν θεωρεί «επιλέξιμα» τα έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Στα «αναπτυξιακά οράματα» των επιχειρηματικών ομίλων, αυτά που υπηρετούν κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις και τσακίζουν τις λαϊκές ανάγκες.

Για το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού:

10. Γιατί και η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ, και η «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ στην καρδιά τους έχουν τα συμφέροντα, τα κέρδη του κεφαλαίου, τους στόχους της αστικής τάξης και των επιχειρηματικών ομίλων, και γι' αυτό όποια κυβέρνηση και να προκύψει την επόμενη μέρα, με όποιον από τους δύο στον πυρήνα της, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα συνεχίσει να ματώνει το λαό με νέα αντιλαϊκά μέτρα, ένταση της εκμετάλλευσης, παραπέρα τσεκούρι στα δικαιώματά του.

11. Γιατί μόνο το ΚΚΕ αποτελεί συνεπή αντίπαλο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, γιατί αντιπαλεύει το σύστημα που θρέφει και χρειάζεται το φασιστικό ρεύμα. Μπαίνει μπροστά για να απομονωθούν η εγκληματική - ναζιστική Χρυσή Αυγή, ο φασισμός και ο ναζισμός, από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά.

Γιατί τη μάχη ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά δεν μπορεί να τη δώσουν εκείνοι, όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που κρατάνε τη σημαία της ΕΕ και του κεφαλαίου, που με την πολιτική τους δίνουν αέρα στα πανιά τους, που συγκυβερνούν με ακροδεξιούς, χαριεντίζονται με στελέχη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, στελέχη τους συνυπάρχουν μαζί τους σε ψηφοδέλτια σε δήμους και Περιφέρειες, κα ενώ η κυβέρνηση δεν παίρνει ούτε καν μέτρα για να τελειώσει επιτέλους η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Ούτε βέβαια μπορούν να τη δώσουν δυνάμεις όπως η ΝΔ και άλλα αστικά κόμματα που ψαρεύουν στα βρωμόνερα του εθνικισμού και του ρατσισμού.

12. Γιατί το ΚΚΕ αγωνίζεται ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα των συνόρων της περιοχής. Γιατί μόνο το ΚΚΕ εναντιώνεται τόσο στη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών όσο και στις εθνικιστικές φωνές που θεωρούν ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική». Μόνο το ΚΚΕ στέκεται απέναντι στους λεγόμενους «εθνικούς» στόχους της αστικής τάξης που σηματοδοτούν βαθύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

13. Δύναμη στο ΚΚΕ είναι δύναμη στον αγώνα για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες, οι ανάγκες των εργαζομένων και του λαού που δεν συμβιβάζονται με τα κέρδη των καπιταλιστών. Είναι δύναμη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για τη μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματιών, που θα συγκρουστεί με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

14. Γιατί το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και για το αύριο, φωτίζει με το ανατρεπτικό του πρόγραμμα το δρόμο, ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν την εξουσία και την οικονομία στα χέρια τους, να αξιοποιήσουν τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες και όχι για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Αυτό είναι το σύγχρονο και το προοδευτικό και όχι η ζωή με ψίχουλα, ο συμβιβασμός με τη χαμοζωή, με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, με τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι της καπιταλιστικής κερδοφορίας, με την άθλια κατάσταση και τα κομμένα δικαιώματα σε Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια, τις τεράστιες ελλείψεις, που είναι η άλλη όψη της πολιτικής που στηρίζει το κεφάλαιο με πακέτα, ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές.

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην Καλλιθέα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Νοτίων Συνοικιών, στην Καλλιθέα, την Τετάρτη 17 Απρίλη και ώρα 19.30, στην πλατεία Δαβάκη.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ