Σάββατο 13 Απρίλη 2019 - Κυριακή 14 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Την Κυριακή η Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης

Με κινητοποιήσεις σε ΝΑΤΟικές βάσεις σε όλη τη χώρα και σύνθημα «Ο λαός να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας»

Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Με σύνθημα «Ο λαός να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας», κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 14 Απρίλη όσο και στις πορείες που διοργανώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους νέους, «να εκφράσουμε τη δική μας, τη λαϊκή θέση ενάντια στη συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να καταδικάσουμε το ΝΑΤΟ, το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κατά των λαών, που συμπληρώνει 70 χρόνια από την ίδρυσή του, να καταδικάσουμε την εγκληματική ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, που φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια».

Σε ένταση της πάλης για: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία. Οχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Οχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας. Εξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια - Ναι στην ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Η 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης


Η 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματίσει στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου και θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την υποδοχή των ειρηνοδρόμων.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Σταύρος Τάσσος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει εκ μέρους της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) ο Γιώργος Ροΐδης, αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. και επίσης εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ.

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρήσουν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 το πρωί, με ώρα προσέλευσης το αργότερο μέχρι 6.30 π.μ. Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ΕΕΔΥΕ στα τηλέφωνα 210.3844.853 και 210.3844.854.

Πούλμαν, επίσης, ξεκινούν από διάφορες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά. Συγκεκριμένα: Από Ιλιον και Καματερό, 6.45 π.μ. Πετρούπολη - δημαρχείο, 6.55 π.μ. Ιλιον - ΟΤΕ, 7 π.μ. Αγ. Ανάργυροι - εκκλησία, 7.05 π.μ. Καματερό - «Μελίνα». Από Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή, 7 π.μ. πλατεία Χαλανδρίου (πάρκινγκ), 7.15 π.μ. Αγία Παρασκευή - εκκλησία. Από Νέο Ηράκλειο, 6.45 π.μ. Ν. Ηράκλειο «Τρία Αστέρια», 6.50 π.μ. Νέα Ιωνία - ΟΤΕ. Από Ανατολικές Συνοικίες, 6.40 π.μ. Ηλιούπολη - Γυμναστική Ακαδημία, 6.45 π.μ. Υμηττός - δημαρχείο, 6.45 π.μ. Βύρωνας - πλατεία Ταπητουργείου, 6.55 π.μ. Καισαριανή - έναντι εκκλησίας Αγ. Νικολάου Καισαριανής, 7 π.μ. Ζωγράφου - Ούλοφ Πάλμε. Από Αγιο Δημήτριο, 6.30 π.μ. δημαρχείο Αγίου Δημητρίου. Από Κερατσίνι, 6.30 π.μ. Κερατσίνι - πλατεία Λαού, 6.45 π.μ. Νίκαια - Περιβολάκι. Από Πειραιά, 6.45 π.μ. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Από Ελευσίνα (για τη στάση της Αγίας Παρασκευής), 4 μ.μ. από το δημοτικό πάρκινγκ. Από 2ο Διαμέρισμα Αττικής, 6.30 π.μ. από Κάρπου και Βουλιαγμένης (Νέος Κόσμος), 6.40 π.μ. από Φιλολάου και Μετεώρων (Γούβα), 6.50 π.μ. από Φιλολάου και Ιφικράτους (Παγκράτι).

Σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, η ΕΔΥΕΘ καλεί στην Πορεία Ειρήνης το Σάββατο 13 Απρίλη, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο 3ο Σώμα Στρατού, ενώ θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 14 Απρίλη:

-- Οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης οργανώνουν κινητοποίηση στη βάση της Σούδας, που θα ξεκινήσει στις 12 μ. από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά. Κάλεσμα συμμετοχής στα σωματεία του νομού απευθύνει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, με αναχώρηση στις 8 π.μ. από το Αγαλμα Βενιζέλου.

-- Στην Αλεξανδρούπολη, η αντιπολεμική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ., μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

-- Οι Επιτροπές Ειρήνης Λάρισας και Μαγνησίας οργανώνουν Πορεία Ειρήνης στις 11 π.μ., στην πλατεία ΑΤΑ της Λάρισας. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

-- H Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων οργανώνει Πορεία Ειρήνης που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την πλατεία του Μεγαλοχωρίου και θα ολοκληρωθεί στο κέντρο των Τρικάλων. Για τη μετάβαση στο Μεγαλοχώρι δρομολογείται αστικό λεωφορείο δωρεάν, με αναχώρηση στις 5.30 μ.μ. από την αφετηρία του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας καλεί στις 11 π.μ. στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης.

-- Στον Αραξο, αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ.

-- Στο Ακτιο, οι Επιτροπές Ειρήνης Αγρινίου, Αρτας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Πρέβεζας, τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Αρτας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, φοιτητικοί Σύλλογοι, σωματεία και φορείς της Βορειοδυτικής Ελλάδας, πραγματοποιούν: Στις 11 π.μ., συγκέντρωση έξω από τη βάση του Ακτίου. Στις 12 μ., πορεία και συγκέντρωση στην Πρέβεζα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org