Σάββατο 13 Απρίλη 2019 - Κυριακή 14 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Νίκος ΣΠΑΝΟΜΑΡΚΙΔΗΣ

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Καρύστου. Στις εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Στερεά σε νέα τροχιά»

Η απόφασή μου να στηρίξω το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις είναι μία συνειδητή επιλογή που καθυστέρησε πολύ.

Μετά από δήθεν «ρεαλιστικές» αναζητήσεις και μικροαστικές αυταπάτες, ότι μπορεί ο καπιταλισμός να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο, έρχεται η στιγμή της συνειδητοποίησης ότι οι επιλογές αυτές δεν ήταν τίποτε περισσότερο παρά χρήσιμες για τη νομιμοποίηση πολιτικών λύσεων για το κεφάλαιο.

Τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης είδαμε τα λαϊκά δικαιώματα να τσακίζονται, όλες οι συνθήκες της ζωής να οδηγούνται στον ξεπεσμό και τη φτωχοποίηση, αλλά και μια διαρκώς διογκούμενη ανισότητα, όπου πάρα πολλοί άνθρωποι βλέπουν τη δυνατότητά τους για απλή επιβίωση να εξανεμίζεται. Και όλα αυτά στο όνομα της ανάκαμψης της οικονομίας, που στην πραγματικότητα είναι για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Την περίοδο 2010-2019, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και των πρόθυμων συμμάχων τους, έχει λάβει χώρα μια πρωτοφανής διαδικασία μεταφοράς πλούτου και ισχύος προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των κατώτερων και μεσαίων μικροαστικών στρωμάτων.

Σε τοπικό επίπεδο βιώνουμε την καταστροφική επέλαση πολυεθνικών εταιρειών, που στο όνομα της κλιματικής αλλαγής αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο, καταστρέφουν το περιβάλλον, το οποίο υποτίθεται ότι προστατεύουν, με την άναρχη εγκατάσταση Βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων. Αλλωστε, είναι οι ίδιες εταιρείες που αγοράζουν τον λιγνίτη που εκποιεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Ραβιόλου όχι μόνο συντάχτηκε με όλες τις επιλογές της κεντρικής εξουσίας, όχι μόνο διευκόλυνε με κάθε μέσο τις αιολικές εταιρείες, αλλά και με ενσυνείδητη αλαζονική υπεροψία ανέλαβε και τον ρόλο του ιδεολογικού τους επιτελείου.

Με τις δυνάμεις του ΚΚΕ της περιοχής μας βρεθήκαμε μαζί στο ίδιο μετερίζι όλων των αγώνων που δώσαμε αυτή την περίοδο και που θα δώσουμε στο μέλλον, καθώς η διαφαινόμενη επιδείνωση όλων αυτών των αρνητικών συνθηκών δεν αφήνει καθόλου περιθώρια «για να μετρήσουμε επακριβώς ποια και πόσο υπήρξε η μεταξύ μας Διαφορά», όπως λέει και ο ποιητής.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org