Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δηλώνει δικαιωμένη μέσω της τρόικας!

Επικαλείται τις συστάσεις των δανειστών για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου, προκειμένου να πιέσει για νέες ανατροπές

Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι είναι ενάντια στο μνημόνιο και την ίδια ώρα θεωρεί επιβεβαίωση της πολιτικής της τα όσα λένε οι τεχνοκράτες της τρόικας. Κοροϊδεύει το λαό και σαν τέτοια πρέπει να πολεμηθεί μαζί με το ΠΑΣΟΚ
Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι είναι ενάντια στο μνημόνιο και την ίδια ώρα θεωρεί επιβεβαίωση της πολιτικής της τα όσα λένε οι τεχνοκράτες της τρόικας. Κοροϊδεύει το λαό και σαν τέτοια πρέπει να πολεμηθεί μαζί με το ΠΑΣΟΚ
Σινιάλο στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην ταχεία υλοποίηση των «διαρθρωτικών αλλαγών», που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού, έστειλε χτες ο Αντ. Σαμαράς, εμφανίζοντας μάλιστα ως δικαίωση της πολιτικής του το «νέο» μνημόνιο κυβέρνησης - τρόικας.

«Λέγαμε στην κυβέρνηση πως χωρίς μέτρα για την ανάπτυξη οδηγούμεθα σε αδιέξοδο και ασφυξία και δυστυχώς οι εξελίξεις μας δικαιώνουν», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, στη συνάντηση που είχε στη Ρηγίλλης με περιφερειάρχες που στηρίχθηκαν στις τελευταίες εκλογές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως «δικαίωση» ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί το γεγονός ότι οι «πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές» που πρότεινε το προηγούμενο διάστημα ως δήθεν εναλλακτική πρόταση στο μνημόνιο, περιλαμβάνονται σχεδόν αυτούσιες στο κείμενο της συμφωνίας που συμφώνησαν προχτές κυβέρνηση και τρόικα: Από τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, μέχρι τη δραστική μείωση του δημόσιου τομέα και τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις.

Με βάση τα παραπάνω, είναι βέβαιο ότι η ηγεσία της ΝΔ θα συνεχίσει να βάζει πλάτη τόσο με την υπερψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων, όπως έκανε προχτές με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κατάργηση και συγχώνευση δημόσιων οργανισμών, όσο και με την προπαγάνδα υπέρ της ταχείας υλοποίησής τους, στο όνομα της «ανάπτυξης».

Χαρακτηριστικό της πλήρους σύμπλευσης της ηγεσίας της ΝΔ στο νέο μνημόνιο είναι ότι θεωρεί πως δικαιώνεται από τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας. Σε χτεσινό κείμενο που εκδόθηκε από τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού αναφέρεται επί λέξει:

«Η ΝΔ με ένταση για μήνες καλούσε για λήψη μέτρων ανάπτυξης και τότε απαξίωναν τις προτάσεις μας σαν ουτοπικές. Σήμερα, οι πάντες φωνάζουν για μέτρα ανάπτυξης, που λείπουν παντελώς από την κυβερνητική πολιτική. Ακόμη και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Π. Τόμσεν, δήλωσε ότι "το κόψιμο μισθών και συντάξεων δεν είναι κοινωνικά βιώσιμο, η προσαρμογή πρέπει να έρθει από μεταρρυθμίσεις!"».

Εξελίξεις στα εσωκομματικά

Με δεδομένη τη στήριξη των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών, η ηγεσία της ΝΔ στρέφει την προσοχή της στο ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών λογαριασμών, που έχουν «ανοίξει» εκ νέου με τη δημιουργία του νέου κόμματος από την Ντ. Μπακογιάννη, προκαλώντας ήδη την αποχώρηση δύο βουλευτών, του Λ. Αυγενάκη και του Γ. Κοντογιάννη.

Η Ρηγίλλης εμμένει στη γραμμή ότι πρόκειται για σχέδιο «νέας αποστασίας» που εξυπηρετεί το ΠΑΣΟΚ και αποσκοπεί να ανακόψει την ανοδική πορεία της ΝΔ. Είχε προηγηθεί, χτες, η αναμενόμενη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Ηλείας Γ. Κοντογιάννη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής κάλεσε την ηγεσία της ΝΔ «να ζητήσει αυτή από τον κ. Παπανδρέου εθνική συνεννόηση για έξοδο από την κρίση» και να σταματήσει τους λαϊκισμούς και τους «άσκοπους εσωκομματικούς λεονταρισμούς». Τόσο ο ίδιος όσο και ο διαγραφείς προχτές Λ. Αυγενάκης βρίσκονται πολύ κοντά στο ΔΗΣΥ της Ντ. Μπακογιάννη.

Η τελευταία εμφανίζεται να απορρίπτει τις θεωρίες συνωμοσίας της ΝΔ, παραμένοντας στοχοπροσηλωμένη στη βασική αποστολή του κόμματος, η οποία, όπως επαναλαμβάνεται σε χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, είναι «να γίνουμε ο καταλύτης για να γίνουν γρήγορα, αποτελεσματικά και σε βάθος οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές που χρειάζεται η Ελλάδα για να βγει από την κρίση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσχώρηση Αυγενάκη στη ΔΗΣΥ(2011-01-05 00:00:00.0)
Αναβαθμίζει τη στήριξη στην αντιλαϊκή πολιτική(2010-11-20 00:00:00.0)
Πράσινο φως για διά βίου μνημόνια(2010-10-13 00:00:00.0)
Νέες δεσμεύσεις στην πλουτοκρατία από τη ΔΕΘ(2010-09-17 00:00:00.0)
Τέλος στο σίριαλ Σπηλιωτόπουλου(2000-09-01 00:00:00.0)
Παιχνίδι με μονάδα της ΔΕΗ Φλώρινας(1998-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ