Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η απαξίωση του ΟΣΕ...

Η πολιτική ξεπουλήματος του ΟΣΕ που δρομολογεί η κυβέρνηση, προκαλεί σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Η κατάσταση το τελευταίο διάστημα χειροτερεύει σε βαθμό που να μεγεθύνεται η αγανάκτηση των επιβατών, προκειμένου να ευνοείται ακόμα περισσότερο το κλίμα και ο σχεδιασμός της ιδιωτικοποίησης και της δραστικής συρρίκνωσης προσωπικού δρομολογίων που προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ.

Οι μεγάλες καθυστερήσεις δρομολογίων έχουν γίνει πλέον κανόνας στα περισσότερα δρομολόγια, ενώ αυξάνονται και τα «κρούσματα» των τεχνικών προβλημάτων.

Για παράδειγμα, το δρομολόγιο του «Ιντερσίτι 55» από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα που ξεκίνησε στις 14.54 την Κυριακή που μας πέρασε, έγινε ταξίδι ταλαιπωρίας για τους επιβαίνοντες. Το κακό ξεκίνησε από το σταθμό της Θεσσαλονίκης, όπου δεν είχε γίνει καν η αρίθμηση των βαγονιών και οι επιβαίνοντες δεν ήξεραν σε ποιο βαγόνι να μπούνε! Στη συνέχεια προέκυψε πρόβλημα με τα ηλεκτρολογικά της αμαξοστοιχίας, όπου τα φώτα αναβόσβηναν για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε όλα τα βαγόνια ήταν έντονη η μυρωδιά καμένων καλωδίων. Η καθυστέρηση του δρομολογίου έφτασε τα 50 λεπτά...

Δεύτερο παράδειγμα, το «Ιντερσίτι 53» τη Δευτέρα, που ήταν να ξεκινήσει στις 10.13 το πρωί, αφού ξεκίνησε, σταμάτησε λίγα χιλιόμετρα μετά και στη συνέχεια ξαναγύρισε πίσω στο σταθμό της Θεσσαλονίκης, για να γίνει όπως ειπώθηκε, η προσθήκη ενός ακόμα βαγονιού, που είχε ξεχαστεί... Το αποτέλεσμα ήταν μιάμιση ώρα καθυστέρηση στην άφιξη στην Αθήνα.

Η κατάσταση αυτή σαφώς δημιουργεί κλίμα απαξίωσης του ΟΣΕ, που επιδιώκουν οι αρμόδιοι για να περάσει η πολιτική ιδιωτικοποίησής του.

Ομως το ζητούμενο είναι οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ και οι εργαζόμενοι συνολικά μαζί με τα λαϊκά στρώματα ν' αντισταθούν και ν' αγωνιστούν ενάντια στην ολέθρια πολιτική, κυβέρνησης - τρόικας και να απαιτήσουν δημόσιες, φτηνές και υψηλής ποιότητας μετακινήσεις στις μεταφορές με το τρένο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ