Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10833

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Νέα 48ωρη απεργία

Με νέα 48ωρη απεργία που αρχίζει να μετράει από σήμερα Παρασκευή τα ξημερώματα, οι ναυτεργάτες παραμένουν αταλάντευτα στους καταπέλτες των πλοίων, για να αποκρούσουν την άγρια επίθεση του εφοπλιστικού κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  8
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επικίνδυνη η στρατηγική του ΝΑΤΟ

MotionTeam

Η συμμετοχή στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, στο πυρηνικό του πρόγραμμα και την «αντιπυραυλική ασπίδα» εχθρεύεται τα λαϊκά συμφέροντα, θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας με βάση τις εξελίξεις για τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου.


ΣΕΛ.  3

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο

ΚΚΕ: Οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, με τη συναίνεση της ΝΔ, δεν υπηρετούν τις ανάγκες του λαού. Εκτός από απολύσεις και μειώσεις των μισθών, θα κάνουν πιο ακριβές και πιο υποβαθμισμένες τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι μεγάλοι επιχειρηματίες

Αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την προώθηση των αντεργατικών, αντιλαϊκών ανατροπών ενέκρινε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο, που είναι:

1. Μείωση των μισθών και σάρωμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μέσω της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων.

2. Προώθηση σαρωτικών ανατροπών στις ΔΕΚΟ και στο δημόσιο τομέα με μετατάξεις και απολύσεις προσωπικού, μείωση μισθών και αύξηση των τιμολογίων των παρεχόμενων υπηρεσιών.

3. Δραστικές περικοπές των επιδοτήσεων για το χώρο της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας.

4. Πολύπλευρη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου με γενναίες επιδοτήσεις, παράδοση της δημόσιας περιουσίας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων και θέσπιση ακόμα πιο ευνοϊκής νομοθεσίας.

Η μόνη λύση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι να απορρίψουν συνολικά την πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ και να παλέψουν σε κοινό αγώνα για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία.


ΣΕΛ.  7

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μήνυμα έντασης της ταξικής πάλης

Μήνυμα έντασης της ταξικής πάλης έστειλε η χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια της παναττικής στάσης εργασίας. Ταυτόχρονα, τα ταξικά συνδικάτα μετέτρεψαν τη χτεσινή 3ωρη στάση εργασίας σε βήμα για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη, «οργώνοντας» τους χώρους δουλειάς, ανοίγοντας συζητήσεις με τους εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  9

Αποθρασύνθηκαν οι εφοπλιστές

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις απειλές των εφοπλιστών σε βάρος των αγωνιζόμενων ναυτεργατών, σημειώνεται:

«Ταξικό μίσος, απειλές, ψέμα και τρομοκρατία είναι η απάντηση των εφοπλιστών στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, για εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς. Ο πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας Απ. Βεντούρης, έχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης, των ΜΜΕ που ανήκουν σε εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες, προκαλεί με τις συκοφαντίες που εκτοξεύει κατά της απεργίας των ναυτεργατών και του ΠΑΜΕ.

Οι στυγνοί εκμεταλλευτές, οι μεγάλοι ληστές των επιβατών, οι εκβιαστές των νησιωτών, αυτοί που ευθύνονται για μαζικά εγκλήματα, όπως για παραδείγματα, του ΣΑΜΙΝΑ και του ΔΥΣΤΟΣ, οι πιο ευνοημένοι καπιταλιστές σε κρατικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, που θησαύρισαν και εξακολουθούν να έχουν τεράστια κέρδη, τολμούν να απειλούν με πτώχευση, αν οι ναυτεργάτες δεν υποταχθούν στην καταδίκη να δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας. Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο των εφοπλιστών, όλων των καπιταλιστών. Για την αποθράσυνσή τους ευθύνονται και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τα κόμματα που όλα αυτά τα χρόνια πιστά τούς υπηρετούν και οι δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία, τις γυναίκες, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών».



ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κάλεσμα κοινής πάλης στους μαθητές

ΣΕΛ.  19
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να διεκδικήσει η κυβέρνηση τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ
Τη Δευτέρα η κινητοποίηση για την περαίωση

Με κεντρικό σύνθημα «Πάρτε πίσω την περαίωση», αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, εργαζόμενοι με «μπλοκάκι», φτωχομεσαίοι αγρότες και όλοι όσοι πλήττονται από το άδικο φορολογικό μέτρο της κυβέρνησης συντονίζονται και συγκροτούν ένα ισχυρό αγωνιστικό μέτωπο. Πρώτος αγωνιστικός σταθμός είναι η Δευτέρα 29 του Νοέμβρη με τη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα και με πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.


ΣΕΛ.  13
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Τα αντιδραστικά μέτρα πλήττουν ιδιαίτερα τις γυναίκες

ΣΕΛ.  23
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗΣ
Επικίνδυνη επιδείνωση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας

ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ