Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Η εργατική αλληλεγγύη είναι η μόνη που φτάνει στο λαό μας

Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε χτες με αφορμή την υλική και οικονομική βοήθεια που συγκεντρώθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου
Τις εγκληματικές ευθύνες της πακιστανικής κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ για τις συνθήκες εξαθλίωσης, κάτω από τις οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν εκατομμύρια πλημμυροπαθείς, ανέδειξε ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Πακιστάν, Azam Syed Zia Ullah, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χτες με αφορμή την υλική και οικονομική βοήθεια που συγκεντρώθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ. Η βοήθεια που συγκεντρώθηκε θα παραδοθεί αύριο στις 2 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΜΕ, ενώ σήμερα στις 7 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΜΕ θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Η αλληλεγγύη όπλο στα χέρια των εργατών», με την παρουσία Ελλήνων και Πακιστανών εργαζομένων.

Τόσο η πρακτική, όσο και η πολιτική σημασία της διεθνιστικής αλληλεγγύης των εργαζομένων αποτυπώθηκε στα λόγια του εκπροσώπου της ΓΣΕ Πακιστάν. Οπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, αποτέλεσμα του μεγάλου σεισμού στη χώρα του το 2005 και των πλημμυρών το 2010, είναι 25 εκατ. άνθρωποι να χάσουν τα σπίτια τους, τις καλλιέργειές τους, 10 εκατ. τις δουλειές τους, να μην έχουν σήμερα ούτε τα απαραίτητα για να ζήσουν. Επιπλέον, η δράση του ΝΑΤΟ στην περιοχή και η χρήση χημικών όπλων, ο σεισμός και οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει νέες ασθένειες, για τις οποίες δεν υπάρχουν τα φάρμακα ώστε να καταπολεμηθούν. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο ασφυκτική, καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στους λεγόμενους Ταλιμπάν στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν συνεχίζουν να εκτοπίζουν χιλιάδες ανθρώπους. «63 χρόνια μετά την απελευθέρωση της χώρας από τους αποικιοκράτες και ο λαός ζει όπως τότε, αφού ζούμε στον καπιταλισμό. Το θέμα είναι να τον ανατρέψουμε», σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνεται από την ΕΕ, τον ΟΗΕ, την κυβέρνηση, δε φτάνει ποτέ στους πληγέντες. Αντίθετα όλοι αυτοί αξιοποιούν τη μεγάλη καταστροφή για να κάνουν επενδύσεις για λογαριασμό τους, να προωθήσουν τα δικά τους οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα. Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε, ότι η πακιστανική κυβέρνηση λαμβάνει βοήθεια από όλο τον κόσμο και τελικά το μόνο που δίνει στο λαό είναι δάνεια!

«Εχουμε δεχτεί βοήθεια από αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης. Μέχρι ώρας έχουμε καταφέρει να φτάσουμε σε 1 εκατ. ανθρώπους και να τους μοιράσουμε τη βοήθεια και θα συνεχίσουμε στο βαθμό που και άλλες αδελφές οργανώσεις θα μας στηρίξουν», είπε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕ Πακιστάν. Τέλος, κάλεσε το ΠΑΜΕ να επισκεφτεί το Πακιστάν να δει από κοντά την κατάσταση του λαού εκεί.

Παίρνοντας το λόγο ο Γιώργος Πέρρος, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, τόνισε πως ο λαός του Πακιστάν ήταν και είναι καταδικασμένος στη φτώχεια και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το σύστημα, που υπηρετεί τα κέρδη με κάθε τρόπο, δεν μπορεί να λύσει προβλήματα όπως είναι η αντιπλημμυρική προστασία. Υπενθύμισε, ακόμη, ότι το ΠΑΜΕ είχε επιδιώξει να επισκεφτεί το Πακιστάν, αλλά συνάντησε σοβαρά εμπόδια από την πακιστανική πρεσβεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ