Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεκινάει σήμερα το 21ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ

Στην Κύπρο αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Ξεκινά σήμερα το 21ο Συνέδριο του Ανορθωτικού Κινήματος Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ), στην Κύπρο, στο οποίο θα παραβρίσκεται και η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετέχει ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε δηλώσεις του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, υπογράμμισε ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται «σε ιδιαίτερες συνθήκες για το κόμμα και την Κύπρο», δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή εξελίσσεται «σοβαρή και αποφασιστική προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, επικεφαλής της οποίας είναι ο Δημήτρης Χριστόφιας, πρώην ηγέτης του κόμματος και σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Ο Α. Κυπριανού είπε ακόμα ότι το συνέδριο θα συζητήσει και θα λάβει αποφάσεις όσον αφορά ζητήματα «ιδεολογικοπολιτικά και οργανωτικά, στοχεύοντας στην ιδεολογική και οργανωτική του αναβάθμιση». Από το Συνέδριο θα εκλεγεί νέα Κεντρική Επιτροπή και Γενικός Γραμματέας.

Των εργασιών θα προηγηθεί διεθνής διάσκεψη σχετικά με την «παγκόσμια κατάσταση και την πάλη την οποία χρειάζεται να αναπτύξουν τα κόμματα της Αριστεράς για την αντιμετώπισή της», με τη συμμετοχή των ξένων αντιπροσωπειών που θα πάρουν μέρος και στις εργασίες του Συνεδρίου. Από το ΚΚΕ, στη διάσκεψη θα πάρουν μέρος ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Χτες το απόγευμα, ο Κύπριος Πρόεδρος συγκάλεσε άτυπο Συμβούλιο Αρχηγών Κομμάτων προκειμένου να ενημερώσει για τις εξελίξεις όσον αφορά τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Χτες αργά το βράδυ, αναμενόταν να δοθεί στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η έκθεση του ΓΓ του Οργανισμού όσον αφορά το Κυπριακό, με τις πληροφορίες να τη θέλουν «άκρως περιγραφική» και τις αναφορές στη στάση των δύο πλευρών να έχουν έμμεσο χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ