Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Καλούν σε κοινή δράση εργάτες και μικρούς ΕΒΕ

Συγκέντρωση στις 2.30 μ.μ. στο Κερατσίνι και πορεία ενημέρωσης στους δρόμους της πόλης

Με στόχο ο αγώνας των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που πετάει στην ανεργία και την εξαθλίωση και θυσιάζει συνολικά τη ναυπηγική βιομηχανία και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας στο βωμό της κερδοφορίας των εφοπλιστών και των μονοπωλίων, σήμερα τα ταξικά σωματεία της Ζώνης, αξιοποιώντας την 3ωρη στάση εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διοργανώνουν συγκέντρωση στις 2.30 το μεσημέρι στην πλατεία Λαού του Κερατσινίου. Θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης για την ενημέρωση των εργαζομένων και των μικρών επαγγελματιών της περιοχής.

Η σημερινή πρωτοβουλία από τα σωματεία είναι ενταγμένη στην προετοιμασία της νέας αγωνιστικής κινητοποίησης που έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Τρίτη, οπότε, στο πλαίσιο παύσης εργασιών, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 3 το μεσημέρι στην Ομόνοια και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στους δρόμους του κέντρου.

Οι εργάτες της Ζώνης δίνουν επί μήνες σκληρή μάχη για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά, τις κατακτήσεις τους, αλλά και η ίδια η Ζώνη, που είναι ο μοναδικός παραγωγικός πνεύμονας της πειραιώτικης περιφέρειας, να εκσυγχρονιστεί και να αναπτυχθεί με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.

Διεκδικούν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.200 ευρώ, να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αποσπάσει και αφορούν στην έκδοση κάρτας στους ανέργους του κλάδου ώστε να μην τους κόβονται ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και να έχουν απεριόριστο διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και το σφράγισμα των βιβλιαρίων του ΙΚΑ σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Διεκδικούν η δεξαμενή πάναμαξ που θα εγκατασταθεί στη Ζώνη να κατασκευαστεί εδώ, να ανοίξει άμεσα το ναυπηγοεπισκευαστικό τμήμα που αφορά στα εμπορικά πλοία, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το οποίο με απόφαση της ΕΕ, που επικύρωσε η κυβέρνηση, έκλεισε για 15 χρόνια, με αποτέλεσμα η Ζώνη, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ναυπηγείο, να δεχτεί ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ