Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10831

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Κλιμακώνουν με νέα 48ωρη απεργία

Με νέα 48ωρη απεργία σε όλα τα λιμάνια της χώρας κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι ναυτεργάτες. Αγωνίζονται για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις, για να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους από την επιθετικότητα των εφοπλιστών που τροφοδοτεί η αντιλαϊκή πολιτική.


ΣΕΛ.  17

ΤΩΡΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ κόντρα στον αντιλαϊκό πόλεμο κυβέρνησης - τρόικας

ΚΚΕ: Είναι κατεπείγον ζήτημα η διαμόρφωση κοινού εργατικού - λαϊκού μετώπου αντεπίθεσης για την προστασία του λαού, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων

  • Κυβέρνηση και τρόικα κλιμακώνουν τον πόλεμο κατά της ζωής και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, των μικρών εμπόρων και των βιοτεχνών, των φτωχών αγροτών. Αμεσος στόχος τους είναι η νέα δραστική μείωση των μισθών, οι απολύσεις και η εργασιακή ανασφάλεια, οι επικίνδυνες περικοπές σε Υγεία - Πρόνοια και άλλες κοινωνικές δαπάνες, η παράδοση δημόσιων υποδομών και περιουσίας στους μεγάλους επιχειρηματίες.
  • Καμία ανοχή στα ψέματα και στα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης, της πλουτοκρατίας και των συμμάχων της. Το μνημόνιο διαρκείας, ο δρόμος των θυσιών στον οποίο οδηγούν τους εργαζόμενους η κυβέρνηση και η ΕΕ για να στηριχθούν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματιών, δεν έχει ούτε τέλος ούτε αποτέλεσμα για τα λαϊκά στρώματα. Εδώ και τώρα κοινό εργατικό - λαϊκό μέτωπο αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΣΕΛ.  6   -   7

*

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στόχος η ενίσχυση της αντιμονοπωλιακής οργάνωσης

Σύνθημα για ολόπλευρη παρέμβαση σε τόπους δουλειάς, γειτονιές και όπου αλλού συγκεντρώνεται η εργατική τάξη, με στόχο την ταξική οργάνωση των εργαζομένων και πρώτο άμεσο σταθμό την απεργία στις 15 του Δεκέμβρη, έδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η οποία συνεδρίασε χτες για το σχεδιασμό της δράσης.


ΣΕΛ.  15

Απειλή το «νέο» ΝΑΤΟ

Η δήλωση του Γ. Παπανδρέου για τον καθοριστικό ρόλο του «νέου ΝΑΤΟ», στη λύση σύγχρονων προβλημάτων, είναι μια ακόμη απόδειξη πως η αστική εξουσία είναι αδίσταχτα αντιλαϊκή. Ο Ελληνας πρωθυπουργός ομολογεί κυνικά πως το ΝΑΤΟ και η εγκληματική αποστολή του, ως εχθρός των λαών, γίνεται το πιο χρήσιμο εργαλείο στην αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος, στο δικαίωμα του λαού να επιλέγει το δικό του δρόμο ανάπτυξης. Δείχνει ταυτόχρονα πως η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχοντας ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η προάσπιση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης. Αυτά εννοεί ο πρωθυπουργός όταν λέει ότι «σήμερα χρειαζόμαστε το ΝΑΤΟ» για να αντιμετωπιστούν «οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες», αλλά και «οι ακραίες πολιτικές θέσεις - κινήματα ανά τον κόσμο». Αυτά, είναι ολοφάνερη απειλή κατά των λαών και του δικού μας. Η πάλη για την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ είναι συστατικό στοιχείο της γενικότερης πάλης ενάντια στο μνημόνιο, ενάντια στην πολιτική που χρεοκοπεί το λαό και αυξάνει την κερδοφορία των μονοπωλίων. Είναι συστατικό στοιχείο της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των στηριγμάτων της.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Εμπαιγμός για να μειωθεί η δαπάνη μισθοδοσίας

Πρόγραμμα μακροχρόνιας άδειας μέχρι και τρία έτη με μειωμένες αποδοχές και αναλόγως μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές ανακοίνωσε ο Ομιλος της Τράπεζας Πειραιώς έχοντας τη στήριξη της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων (πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ). Εμπαίζοντας τους εργαζόμενους παρουσιάζει το πρόγραμμα ως παροχή ενώ στην πραγματικότητα αποσκοπεί στη μείωση της δαπάνης για μισθούς.


ΣΕΛ.  14
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
Τραγωδία με 4 νεκρούς μετανάστες

ΣΕΛ.  19
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Σήμερα οι αγωνιστικές διαδηλώσεις

ΣΕΛ.  13
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
Δίκαιη λύση χωρίς επιδιαιτησία και χρονοδιαγράμματα

ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ