Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Ενισχύουν τα σενάρια οι αποχωρήσεις από τη ΝΔ

Σε σχετική συζήτηση στη Βουλή παρενέβη χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής

Για το ΚΚΕ, κριτήριο της πολιτικής κάθε κόμματος είναι η στάση απέναντι στα προβλήματα της εργατικής τάξης και της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, τόνισε χθες στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, παρεμβαίνοντας στην αντιπαράθεση που προκλήθηκε - κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις φορέων του δημοσίου - με αφορμή την αποχώρηση από την ΚΟ της ΝΔ του βουλευτή Γ. Κοντογιάννη. Την αποχώρηση σχολίασαν τόσο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικεντρώνοντας στη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, «με αφορμή τη συζήτηση για ένα ακόμα νομοσχέδιο που θα προσαρμόσει τις εργασιακές σχέσεις στην πολιτική της ΕΕ, δόθηκε αφορμή να ειπωθούν πολλά για κόμματα, δημιουργία κομμάτων να γίνουν και προσωπικές επιθέσεις» προσθέτοντας: «εμείς υποστηρίζουμε ότι το κύριο σήμερα είναι οι σχέσεις και η πολιτική της ΕΕ».

Συνέχισε επισημαίνοντας ότι «στις διαφοροποιήσεις σε διάφορα κόμματα δεν υπεισερχόμαστε, τις κρίνουμε από τις θέσεις που παίρνουν τα πολιτικά κόμματα απέναντι στα προβλήματα του ελληνικού λαού και της εργατικής τάξης», για τα οποία «επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν δυο δρόμοι: `Η με τα μονοπώλια, ή με το λαό δεν υπάρχει τρίτος δρόμος».

Νωρίτερα ο βουλευτής Γ. Κοντογιάννης κατηγόρησε την «ηγετική ομάδα της ΝΔ», λέγοντας ότι «αντί να προσπαθεί να ενώσει τις δυνάμεις της παράταξης σε ένα μέτωπο κατά της άδικης και αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, δίνει δεκανίκι στην κυβέρνηση οδηγώντας την παράταξη στο διχασμό», προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν εκείνοι που πολεμούσαν την παράταξη να στρέφονται εναντίον αγωνιστών και να μιλούν για φραξιονισμό». Εκ μέρους της ΝΔ, ο βουλευτής Χ. Ζώης απάντησε λέγοντας πως η ΝΔ «έχει δώσει απτά δείγματα γραφής ότι πάνω από το κομματικό συμφέρον υπάρχει το εθνικό», μιλώντας για «συκοφαντία».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης υποστήριξε αναφερόμενος στην κυβέρνηση ότι «άνοιξε μία χαραμάδα για εθνική συνεννόηση και έχει κλείσει πριν περάσουν ορισμένες μέρες», αφού «δεν ακούω ευήκοον ους για προσαρμογές μιας απαραίτητης πολιτικής». Παράλληλα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προκαλεί «τριγμούς» στην ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή η δική της κοινοβουλευτική ομάδα είναι «κινούμενη άμμος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ