Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η υπόθεση στο αρχείο... οι γυναίκες στον Καιάδα

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιατί η χώρα μας συνεμορφώθη με το κοινοτικό δίκαιο και έπαυσε «τις διακρίσεις στις ηλικίες συνταξιοδότησης» ανδρών και γυναικών στο δημόσιο. Δηλαδή, η ΕΕ χαιρετίζει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών και ειδικά των μητέρων που φτάνει και τα 15 χρόνια πρόσθετης εργασίας. Μαζί βέβαια χαιρετίζει και την κυβέρνηση του «δεξιού» Μπερλουσκόνι που ψήφισε και για την περίπτωση της Ιταλίας αντίστοιχο νόμο. Ανακοινώνει μάλιστα ότι σταματά τις διαδικασίες για παράβαση και θέτει και τις δύο υποθέσεις στο αρχείο..!

Δε μας εκπλήσσει ο κυνισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι αυτές οι αποφάσεις πάρθηκαν στο όνομα «της ισότητας» για άνδρες και γυναίκες. Αυτά ας τα βλέπουν οι ευρωλάγνοι και κάτι κόμματα όπως ο ΣΥΝ που στάζουν μέλι για το «ευρωπαϊκό κεκτημένο»!

Από την παραπάνω εξέλιξη πρέπει όμως να υπογραμμίσουμε τα εξής:

Πρώτον, ότι η ευρωπαϊκή διαδικασία ήταν το πρόσχημα για τις κυβερνήσεις της χώρας μας να επιβάλουν την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για τις γυναίκες στο δημόσιο. Και αυτό γιατί, ανάλογη αύξηση επιβλήθηκε και στις γυναίκες του ιδιωτικού τομέα, χωρίς να υπάρχει ο «καταναγκασμός» της ΕΕ. Αρα, ήταν κεντρική πολιτική επιλογή.

Δεύτερον, η αύξηση των ορίων έγινε με δεδομένο ότι η ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι κοινωνική αλλά θεωρείται ετεροχρονισμένη «αμοιβή» και υπάγεται στο καθεστώς της επαγγελματικής ασφάλισης. Ως εκ τούτου, το θέμα για τους δημοσίους υπαλλήλους δεν τελειώνει εδώ, αλλά δεν αποκλείονται και νέες ανατροπές στην ασφάλισή τους στο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ