Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Δυνατά στη μάχη της απεργίας

Να αξιοποιηθεί η 3ωρη στάση εργασίας από τα ταξικά συνδικάτα και ομοσπονδίες για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη. Στη 1.30 μ.μ., σήμερα στην Ομόνοια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Στη μάχη της πανελλαδικής απεργίας για τις 15 Δεκέμβρη έχουν ήδη μπει οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, συνολικά οι ταξικές δυνάμεις σε κάθε κλάδο και ενάντια στον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, απευθύνουν το απεργιακό κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε άνεργο που υποφέρει απ' τις συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης, τρόικας, στην οποία βάζουν πλάτη και οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. Μπροστά σε αυτή την κρίσιμη ταξική αναμέτρηση βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της απεργίας, για το σωστό προσανατολισμό του κινήματος, ήταν και είναι η αποδυνάμωση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που επί της ουσίας - και παρά τους ελιγμούς - στηρίζει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων.

Στα πλαίσια αυτά η σημερινή παναττική στάση εργασίας (12 έως 3 μ.μ.) στην οποία το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του, καλεί όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να συμμετάσχουν, μπορεί να γίνει βήμα ουσιαστικής παρέμβασης και δράσης για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας. Ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζόμενους του Δημοσίου και των πρώην ΔΕΚΟ, σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στη 1.30 μ.μ., και από εκεί στην πραγματοποίηση μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ και της τρόικας, σε βάρος των εργαζομένων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ.

Οι διοικήσεις των συνδικάτων να αξιοποιήσουν την 3ωρη στάση εργασίας, για να γίνουν στους τόπους δουλειάς συγκεντρώσεις, συζητήσεις, να βγουν αποφάσεις και ψηφίσματα που να καταδικάζουν τα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.) που τα προωθούν.

Ηδη, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου προετοιμάζει συσκέψεις και συζητήσεις που γίνονται στους τόπους δουλειάς και θα ενταθούν στη συνέχεια, με στόχο την καλύτερη οργάνωση της απεργίας, απαιτώντας «δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Αντίστοιχη δουλειά προχωρά και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Οργάνωση και δράση παντού

Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσουν τη λειτουργία τους και οργανώνουν τη δράση τους τα ταξικά συνδικάτα, οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ κλπ.

Ετσι, σήμερα πραγματοποιεί την εκλογοαπολογιστική γενική της συνέλευση η Ενωση Λογιστών Αθήνας στις 5.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Αθενς Ακροπόλ» (Πειραιώς 1, Ομόνοια).

Την Κυριακή 28 Νοέμβρη σε σύσκεψη για την προετοιμασία και επιτυχία της πανεργατικής απεργίας καλεί τους εργαζόμενους του νησιού η Επιτροπή Λήμνου του ΠΑΜΕ. Η σύσκεψη γίνεται στη Μύρινα στο Παπουτσίδειο κτίριο (2ος όροφος) στην πλατεία ΟΤΕ. Την ίδια μέρα, σε εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση, στις 10.30 πμ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί τα μέλη του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας.

Την Τετάρτη 1 Δεκέμβρη, η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη στις 7 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου για την προετοιμασία και οργάνωση της απεργίας.

Στις 5 Δεκέμβρη το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων Ζακύνθου συγκαλεί γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, στις 9 π.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος). Σε γενική συνέλευση καλεί την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί, και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ