Σάββατο 13 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ξεδιπλώνονται οι αντιπολεμικές αντιδράσεις του λαού

Συλλαλητήριο χτες στη Λάρισα

Από παλαιότερη φιλειρηνική κινητοποίηση στη Λάρισα
Από παλαιότερη φιλειρηνική κινητοποίηση στη Λάρισα
Κατά του πολέμου διαδήλωσαν για μια ακόμα φορά οι φιλειρηνιστές της Λάρισας, συμμετέχοντας στο χτεσινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσε η Γραμματεία της Επιτροπής Φορέων Κατά του Πολέμου. Οι αγωνιστές της ειρήνης, πιστοί στον όρκο που έχουν δώσει ότι θα εντείνουν την αντιιμπεριαλιστική δράση τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, για να στείλουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης του βρώμικου πολέμου σε βάρος του Αφγανικού λαού, για ν' απαιτήσουν καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της χώρας σ' αυτόν, για να υπερασπιστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Αγωνιστικό κάλεσμα έντασης της αντιπολεμικής δράσης, απηύθυναν μιλώντας στο συλλαλητήριο ο Μ. Βαγενάς, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο Αγ. Παπαστεργίου, εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», ο Β. Ζωγράφος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, ο Γ. Σακοράφας, μέλος της διοίκησης της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού και ο Γ. Μερέβης, εκπρόσωπος της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Λάρισας, ενώ οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου πραγματοποιήθηκε αντιπολεμική συναυλία, με πρωτοβουλία της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη.

Στο ψήφισμα της χτεσινής αντιπολεμικής κινητοποίησης στη Λάρισα, μεταξύ των άλλων, επισημαίνεται: «Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους λαούς του κόσμου και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στον πόλεμο. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τη θέληση του λαού και να μη σύρει τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε πολεμικές περιπέτειες. Τα πραγματικά συμφέροντα του λαού δε συμβιβάζονται με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην πολεμική ιμπεριαλιστική επίθεση κατά των λαών».

Στο χτεσινό συλλαλητήριο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων του νομού, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατάκης, ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας κ.ά.

Οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις στη Λάρισα, όπως και σε όλους τους άλλους νομούς της Θεσσαλίας θα συνεχιστούν. Στη Λάρισα νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα γίνει στις 23 Οκτώβρη, επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τους Γερμανούς.

Οι φιλειρηνιστές της Μαγνησίας θα διαδηλώσουν ξανά κατά του πολέμου, με νέα αντιπολεμική συγκέντρωση συναυλία στις 19 Οκτώβρη, που διοργανώνει η Οργανωτική Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου.

Στα Τρίκαλα, τις επόμενες μέρες θα γίνει ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων μαζικών φορέων του νομού για τον περαιτέρω συντονισμό της αντιπολεμικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ