Σάββατο 13 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ
Μπροστά στον αντιπολεμικό αγώνα των φοιτητών

Αντιπολεμική συναυλία και πορεία την Πέμπτη, αποφάσισε ο φοιτητικός σύλλογος Φιλοσοφικής Αθήνας

Οι διεθνείς εξελίξεις και ο άδικος πόλεμος που οι ιμπεριαλιστές κήρυξαν ενάντια σε λαούς ολόκληρους, απασχολεί ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους στη χώρα μας και γίνεται κύριο θέμα συζήτησης στις σχολές, στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Ηδη η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής Αθήνας, με την απόφαση που πήρε προχτές καλεί όλους τους φοιτητές σε αντιπολεμική συναυλία και πορεία, την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί στα Προπύλαια. Την ερχόμενη βδομάδα πρόκειται να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις οι περισσότεροι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας με κύριο θέμα την οργάνωση της πάλης τους ενάντια στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει, ενώ και σε άλλες πόλεις της χώρας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα) οι φοιτητές παίρνουν αντίστοιχες αντιπολεμικές πρωτοβουλίες.

Πρωτοπόρο ρόλο σε όλη αυτή τη δραστηριότητα παίζει η Πανσπουδαστική, που από την πρώτη στιγμή κήρυξης αυτού του πολέμου ξεκίνησε μια μεγάλη εξόρμηση στους φοιτητές, μια καμπάνια ενημέρωσης και συζήτησης για το έγκλημα που συντελείται, τις κρυφές αιτίες και τις συνέπειές του, αναδεικνύοντας και τις ευθύνες της κυβέρνησης, της ΝΔ κι όλων των πολεμόχαρων φερεφώνων τους. «Ενώνουμε τη φωνή μας με όλο το λαό, με τους φοιτητές της Αμερικής που διαδηλώνουν κόντρα στον πόλεμο της Νέας Τάξης», λέει η Πανσπουδαστική. Την ίδια στιγμή, οι πατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, αν και κυκλοφορούν στις σχολές τόνους «ενημερωτικού» υλικού, δε λένε κουβέντα για τον πόλεμο. Δήθεν κόπτονται για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, αλλά στην πραγματικότητα, δε μιλούν ούτε για την ουσία των αναδιαρθρώσεων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, τους στόχους και την προοπτική τους.

Μπροστά στις εξελίξεις όμως, δεν μπορεί κανείς να μείνει αδιάφορος, πολύ περισσότερο οι φοιτητές. «Ολοι στους δρόμους» καλεί η Πανσπουδαστική, γιατί «δε μας ταιριάζει η υποταγή, η μοιρολατρία του "ό,τι πεις εσύ αφεντικό". Ξέρουμε καλά ότι ο δρόμος της αξιοπρέπειας περνά μέσα από τη συσπείρωση και τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση - κάλεσμα προς τους φοιτητές και επισημαίνει ότι ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό είναι ταυτόχρονα «αγώνας για την ολοκληρωμένη μόρφωση, για δουλειά με δικαιώματα, για τα δημοκρατικά δικαιώματα. Είναι αγώνας για ανυπόταχτη στάση ζωής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Τετάρτη οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές(2017-05-20 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις για να μην καταγραφεί η αγανάκτηση στους συσχετισμούς(2007-03-28 00:00:00.0)
Ενισχύεται σταθερά ο αγωνιστικός πόλος(2003-04-10 00:00:00.0)
ΕΑΑΚ: ...τζιζζ η κοινή αντιπολεμική δράση(2003-04-01 00:00:00.0)
Αντί για τον πόλεμο, ενημέρωναν για τα αμφιθέατρα!(2003-03-26 00:00:00.0)
Χιλιάδες διαδηλωτές!(2003-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ