Σάββατο 13 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκροτήθηκε η Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στον Πόλεμο

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στα προξενεία ΗΠΑ, Γερμανίας, Ρωσίας και Μ. Βρετανίας

Την αγωνία των γυναικών της Θεσσαλονίκης για τις νέες θυσίες που ήδη γίνονται, και θα εξακολουθήσουν, στο βωμό του πολέμου για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των πετρελαϊκών δρόμων, εκφράζει η Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στον Πόλεμο που συγκροτήθηκε πρόσφατα, με στόχο τη συμβολή του γυναικείου πληθυσμού στην προσπάθεια διεύρυνσης του αντιπολεμικού κινήματος.

Χτες πολυμελής αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Γυναικών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα προξενεία της Αμερικής, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Μ. Βρετανίας και κατήγγειλε πως ο πόλεμος που ξεκίνησε εναντίον του Αφγανιστάν «είναι άδικος και βρώμικος». Παράλληλα επέδωσε και το σχετικό κείμενο - πλαίσιο της Πρωτοβουλίας στους υπαλλήλους - εκπροσώπους των Προξενείων. Μόνο στο Ρώσικο Προξενείο συναντήθηκαν με τον ίδιο τον πρόξενο, ο οποίος δεσμεύτηκε να προωθήσει αρμοδίως το κείμενο - καταγγελία.

Οι γυναίκες, φορείς της ζωής οι ίδιες, δηλώνουν πως έχουν χρέος να δράσουν άμεσα. Ετσι, τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η προσπάθεια παρέμβασής τους, μέσα από επαφές και συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και παραγόντων του νομού. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να πάρουν θέση όλοι και να δεσμευτούν ότι θα εργαστούν προκειμένου να μην εμπλακεί η χώρα μας στον πόλεμο.

Η Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στον Πόλεμο καλεί όλες τις γυναίκες να μπουν μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για την υπεράσπιση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της ισότητας, για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Καταγγέλλει πως «στόχος τους δεν είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά η επέκταση της κυριαρχίας τους, ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών και των δρόμων πετρελαίου. Στόχος τους είναι το χτύπημα των λαϊκών κινημάτων, των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων».

Προειδοποιεί πως «η ανθρωπότητα περνά κρίσιμες στιγμές. Η ειρήνη απειλείται παντού. Η ανθρώπινη ζωή χάνει τη σημασία και την ιερότητά της. Τα δημοκρατικά δικαιώματα καταργούνται. Κανένας δεν μπορεί να εφησυχάσει. Είναι ώρα ευθύνης για όλους».

Καταδικάζει τη νέα ιμπεριαλιστική επιδρομή για την επιβολή της «νέας τάξης πραγμάτων» και απαιτεί: Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί. Καμία συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο και απεμπλοκή της από τους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Επίσης απαιτεί μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών, αύξηση των κονδυλίων για την υγεία, την παιδεία, τις κοινωνικές παροχές κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ