Σάββατο 13 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Απαίτησαν να σταματήσει ο πόλεμος

Με μια μαχητική συγκέντρωση και πορεία, χτες βράδυ, διαδήλωσαν οι πολίτες της Πτολεμαΐδας την απαίτησή τους να σταματήσει ο νέος βρώμικος πόλεμος των ιμπεριαλιστών στο Αφγανιστάν.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, μίλησε η Ελ. Σπόντη, εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης. Σε ολόκληρη τη διαδρομή της πορείας, η διαδήλωση πύκνωνε με πολίτες που έστω την τελευταία ώρα δήλωσαν «παρών» στο αντιπολεμικό κίνημα της περιοχής. Που δήλωσαν την απόφασή τους να αγωνιστούν για να μην εμπλακεί η χώρα μας και να μη φύγει κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Οι φίλοι της ειρήνης βροντοφώναζαν ασταμάτητα «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός», «Μπους σε ξέρουμε καλά και ο μπαμπάς σου σκότωνε στο ΙΡΑΚ παιδιά» και παράλληλα καλούσαν κάθε δημοκράτη, κάθε πατριώτη να συστρατευτεί στον αγώνα για την υπεράσπιση της ειρήνης: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη».

Τη Δευτέρα 15 Οκτώβρη η σκυτάλη περνάει στην Καστοριά. Εκεί το Σωματείο Οικοδόμων καλεί σε σύσκεψη στις 8μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς με θέμα «Τρομοκρατικά χτυπήματα - κίνδυνοι για την ειρήνη και τα δημοκρατικά δικαιώματα». Εχουν κληθεί μαζικοί φορείς του νομού, εκπρόσωποι της ΤΑ κλπ. Στόχος της σύσκεψης είναι ο συντονισμός των φορέων και η διοργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στον πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ