Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
Στο στόχαστρο οι λαοί
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Εξαλλες φιλοπόλεμες κραυγές

Και προβοκατόρικη επίθεση κατά του ΚΚΕ

Ενθερμος υποστηρικτής του ιμπεριαλιστικού πολέμου, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει «δίκαιο», εμφανίζεται ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα δεν κρύβει ότι προσβλέπει στο τέλος του στην επιβολή μιας «παγκόσμιας τάξης».

Επιδεικνύοντας τυφλή εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση των ΗΠΑ -«είναι σωστοί και υπεύθυνοι, τους εμπιστεύομαι» - φτάνει στο σημείο να δηλώνει ότι «δεν πρέπει να μας ενημερώνουν»(!) για τις πολεμικές επιχειρήσεις. Τον πόλεμο, συμπλήρωσε, τον κάνουν οι στρατηγοί, οι πολιτικοί θα ασχοληθούν με τις επιμέρους πτυχές! Αλλωστε, είπε σε άλλο σημείο της χτεσινής συνέντευξής στον «Αλφα», οι ίδιοι οι Αμερικανοί έχουν πει ότι «μπορεί να σας παραπλανήσουμε, να σας πούμε ψέματα».

Γενικότερα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η παγκόσμια τάξη θα επιβληθεί», γιατί η «τρομοκρατία είναι εχθρός κάθε οργανωμένης κοινωνίας». Μάλιστα, δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών για το τι εννοεί με τη λέξη τρομοκράτης, λέγοντας ότι «σήμερα ο τρομοκράτης επικαλείται το Ισλάμ, αύριο θα επικαλείται κάποιον άλλο κοινωνικό στόχο, μεθαύριο έναν άλλο ανθρωπιστικό στόχο. Ετσι η ανθρωπότητα θα οδηγηθεί σε αναρχία επικίνδυνη». Είναι ανάγκη σήμερα να δημιουργηθεί και θα δημιουργηθεί μια καινούρια παγκόσμια τάξη!

Προσδιορίζοντας τη στάση που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, είπε ότι «ακολουθούμε και προσφέρουμε σε αυτόν τον αγώνα, ο οποίος είναι δίκαιος». Καλό είναι να σταματήσουν οι μουρμούρες, οι υποσημειώσεις και οι επιφυλάξεις, γιατί βλάπτουν καίρια στα εθνικά μας συμφέροντα, συμπλήρωσε.

Αδυνατώντας να εξηγήσει πώς οι φιλοπόλεμες και φιλονεοταξικές απόψεις του είναι μειοψηφία στο λαό, παρά τη στάση των ηγεσιών των κομμάτων του δικομματισμού, ο Κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε κατά του ΚΚΕ με το... πρωτόπυπο επιχείρημα ότι «είναι απομονωμένο διεθνώς». Δεν έμεινε όμως εκεί και προχώρησε σε συκοφαντικούς και προβοκατόρικους ισχυρισμούς, ότι τάχα το ΚΚΕ υποθάλπει την τρομοκρατία! «Το Κομμουνιστικό Κόμμα πάντοτε - τουλάχιστον στην περίοδο '90-'93 - ήταν ξεκάθαρα εναντίον της εσωτερικής τρομοκρατίας. Δεν αμφιβάλλω ότι και σήμερα θεωρητικά είναι, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι με τη θέση την οποία παίρνει»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ