Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΑΤΗΡ ΗΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Είναι έργο της πλουτοκρατίας

Ο πατήρ Ηλίας Κωνσταντόπουλος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, είπε:

«Ανέβηκα διστακτικά, γιατί θεωρώ τιμή για την πρόσκληση που έλαβα για ένα τόσο σοβαρό θέμα και για ένα κόμμα που - χωρίς να είμαι οργανωμένος σε κανένα κόμμα - έχει τη δική του ιστορία στην πάλη όχι μόνο στο συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και είναι παράδειγμα για όλο τον κόσμο.

Ηθελα να μεταφέρω μια εμπειρία. Εμπειρία από τη Σαουδική Αραβία, μια και το '74 βρισκόμουν εκεί και δούλευα. Οι λαοί εκεί είναι πεινασμένοι και αγανακτούν και αναγκάζονται να υποκύψουν στον ιμάμη, στον μουλά και τους χρησιμοποιούν.

Μα αυτό είναι έργο, και σας το μεταφέρω και πιστεύω πολλοί να το ξέρετε, της CIA και των εμίρηδων της περιοχής, που θέλουν το λαό τους πεινασμένο για να μπορούν να τον ελέγχουν. Είναι αυτό που ονομάζεται - το μάθαμε και εμείς - ιμπεριαλισμός. Εμείς λέμε πλουτοκράτες, εμείς λέμε αχόρταγοι. Αυτοί οι αχόρταγοι το δημιουργούν.

Στο παιχνίδι μέσα και η Αμερική, η CIA και αυτό εγένετο σε συζήτηση με έναν φοιτητή. Είχε τελειώσει τη Νομική Σχολή, αν δεν κάνω λάθος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, γνώριζε καλά τα ελληνικά και κοινή μας σκέψη ήταν εσύ με τον σταυρό εγώ με το κοράνι, ένας θεός ένας σεβασμός. Δούλευε και αυτός εργάτης και μου λέει αυτό το παιχνίδι δεν ξέρουμε πού θα ξεσπάσει αύριο, είναι μέσα στο παιχνίδι και η CIA και οι εμίρηδες, που λένε για προστάτες και αγίους Μπιν Λάντεν και δε συμμαζεύεται. Δικά τους παιχνίδια είναι, δικά τους παιδιά είναι, αυτοί τα θρέψανε.

Θυμάστε πολύ καλά, ο εφευρέτης της βόμβας νετρονίου, ο Κορέν, ένα παλιό δημοσίευμα τον καιρό εκείνο, που του έλεγε το παιδί του: "Πατέρα, αυτό που κάνεις σκοτώνει και εμένα", "δε με αφορά, είναι το τι θα βάλω στην τσέπη μου". Παιχνίδια εγκληματικά.

Ο αγώνας μας είναι φοβερά δύσκολος, αλλά όταν αψηφάμε τον θάνατο είμαστε πάνω από αφέντες, πάνω από πλουτοκράτες και κάτω από το βλέμμα του Θεού, τουλάχιστον γι' αυτούς που αισθάνονται τη θεότητα ή όχι. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε, ο καθένας μπορεί να εκφράζεται όπως θέλει. Δεν τους υπολογίζουμε και αυτό το ξέρουν πολύ καλά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ