Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
Στο στόχαστρο οι λαοί
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις διεθνώς

Ο απόηχος των προχτεσινών αντιπολεμικών διαδηλώσεων, οι νέες κινητοποιήσεις και οι επερχόμενες, ήταν ένα από τα σημαντικότερα θέματα χτες, ωστόσο ήταν «θαμμένο» από το σύνολο των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων και ΜΜΕ.

Παρ' όλα αυτά, στοιχεία που έρχονταν από διάφορες πλευρές έκαναν λόγο για διαδηλώσεις από την Ταϊπέι ως τη Νέα Υόρκη και από το Παρίσι ως τις Φιλιππίνες.

Πέρα από την επανάληψη της συγκέντρωσης στη Νέα Υόρκη, υπήρχαν προγραμματισμένες κινητοποιήσεις σε πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ: την Ουάσιγκτον, τη Βοστόνη, τη Βαλτιμόρη, το Σικάγο, το Λος Αντζελες και τον Σαν Φρανσίσκο. Επιτυχημένη ήταν μια διαδήλωση χτες στο Λαίντεν της Ολλανδίας, όπου συγκεντρώθηκαν έως και 10.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τον κόμβο «Ιντιμίντια».

Παράλληλα, όπως μετέδιδε - χωρίς να δίνει λεπτομέρειες - το Γαλλικό Πρακτορείο, σημαντικές διαδηλώσεις σε όγκο και σημασία αναφέρονταν στο Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις, στο Βερολίνο, στη Φρανκφούρτη κι άλλες γερμανικές πόλεις, τη Μανίλα των Φιλιππίνων, στην Ταϊλάνδη της Μαλαισίας, και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ