Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Στο στόχαστρο οι λαοί
Αντιπολεμικός ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διοργάνωση αντιπολεμικών συλλαλητηρίων και συγκεντρώσεων από επιτροπές ειρήνης και μαζικούς φορείς σε πολλές ελληνικές πόλεις. Συγκεκριμένα:

Σήμερα Τετάρτη 10/9

- Στην Πάτρα, η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε συγκέντρωση - συζήτηση στις 7.30 μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, με θέμα: «Οι εξελίξεις στον κόσμο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ. Αντιπολεμική δράση τώρα».

- Στη Νάουσα, η Επιτροπή φορέων καλεί όλο το λαό και τη νεολαία να συμμετάσχουν στην αντιπολεμική συγκέντρωση στις 8.00 μ.μ., στην πλατεία Καρατάσου.

- Στη Λήμνο, αντιπολεμική συγκέντρωση διοργανώνουν μια σειρά από φορείς της Λήμνου στις 7.30 μ.μ., στο λιμάνι της Μύρινας. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει συναυλία με αντιπολεμικά τραγούδια.

Αύριο Πέμπτη 11/9

- Στις Σέρρες αντιπολεμική συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 7.30 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών, την οποία διοργανώνουν πλήθος μαζικών φορέων.

- Στη Βέροια η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει συγκέντρωση στις 8.00 μ.μ. στην πλατεία Ελιάς.

- Στην Κοζάνη η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους πολίτες της Κοζάνης να πάρουν μέρος στην αντιπολεμική συγκέντρωση που θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία της πόλης στις 7.00 μ.μ.

- Στο Αίγιο αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα γίνει στις 7.00 μ.μ., στην πλατεία Λαύρας.

- Στην Αρτα η Αντιπολεμική Επιτροπή των φορέων του νομού καλεί τους κατοίκους του νομού να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο κατά του πολέμου, που θα γίνει στην πλατεία Κιλκίς στις 8.00 μ.μ.

- Στη Λευκάδα η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην πλατεία του Αγίου Μηνά στις 7.30 μ.μ.

- Στη Χίο μαζικοί φορείς και πολίτες της Χίου καλούν όλο το λαό του νησιού να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνουν, στις 6.30 μ.μ., στην είσοδο της Απλωταριάς.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι) διοργανώνει πικετοφορία ενάντια στον πόλεμο στις 6.00 μ.μ., από το νέο τέρμα.

Τις επόμενες μέρες

- Στην Πτολεμαΐδα αντιπολεμική συγκέντρωση διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης την Παρασκευή 12 Οκτώβρη στις 7.00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

- Στα Γρεβενά η Επιτροπή Ειρήνης και η Αντιπολεμική Επιτροπή διοργανώνουν εκδήλωση κατά του πολέμου την Παρασκευή 12 Οκτώβρη στις 8.00 μ.μ στην Πλατεία.

- Στην Κέρκυρα η Αντιπολεμική Κίνηση Κέρκυρας διοργανώνει την Παρασκευή 12 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Σορόκο, παγκερκυραϊκό αντιπολεμικό συλλαλητήριο και καλεί τους Κερκυραίους να πάρουν μέρος.

- Στην Πάτρα, την Τετάρτη 17 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων του νομού με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, με σκοπό τη συγκρότηση πλατιάς αντιπολεμικής επιτροπής.

- Στη Σάμο, η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, μαζί με πολλούς άλλους μαζικούς φορείς θα διοργανώσουν πανσαμιακό συλλαλητήριο κατά του πολέμου και της επίθεσης στα δημοκρατικά και λαϊκά δικαιώματα που σχεδιάζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ