Τρίτη 23 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γιόρτασαν τη νέα χρονιά και την επιτυχία στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Γενάρη η ετήσια συνεστίαση των Κομματικών Οργανώσεων Χαλκίδας του ΚΚΕ.

Στο ξεκίνημα της χρονιάς που το ΚΚΕ γιορτάζει τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης, πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών πήρε μέρος στη ζεστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με το μεράκι και την προσφορά των μελών και των φίλων του Κόμματος, με εκλεκτούς μεζέδες, καλό κρασί και πολύ κέφι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι πρωτοπόρες Κομματικές Οργανώσεις της Εύβοιας στην άμιλλα για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2017. Αλλωστε, η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας βγήκε πρώτη πανελλαδικά με βάση το βαθμό υπερκάλυψης του πλάνου της, φτάνοντας στο 164,38%, ενώ η Οργάνωση της Εύβοιας έφτασε στο 194,95%.

Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης επιβεβαιώνει και δυναμώνει τους δεσμούς του ΚΚΕ με το λαό της περιοχής, που ενισχύει με το υστέρημά του τη δύναμη που μάχεται για το δίκιο του, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που προκαλεί η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Η ενίσχυση του ΚΚΕ με όλους τους τρόπους, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια, για τη συσπείρωση γύρω από το Κόμμα των φίλων, των λαϊκών ανθρώπων που μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα, αλλά αναγνωρίζουν στο πρόσωπο των κομμουνιστών τη μαχητικότητα, την ανιδιοτέλεια, τη συνέπεια λόγων και έργων, εκτιμούν την 100χρονη προσφορά του Κόμματος.

Ο Γ. Μαρίνος
Ο Γ. Μαρίνος
Η επιτυχία της μάχης αυτής έφερε ακόμα πιο κοντά την υλοποίηση του ξεχωριστού στόχου να αποκτήσει η ΚΟ Αν. Στερεάς - Εύβοιας το αμέσως επόμενο διάστημα τα δικά της ιδιόκτητα γραφεία στην έδρα της Οργάνωσης στη Χαλκίδα.

Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια πρωτοστατώντας στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες

Στη συνεστίαση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ομιλία του, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε: «Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που παλεύουμε με το ΚΚΕ θα συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες και θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, σε μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από το μεγάλο γεγονός του γιορτασμού των 100 χρόνων της ηρωικής δράσης και προσφοράς του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει η Διακήρυξη της ΚΕ του Κόμματος για τα 100χρονα, "το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα αγώνων και θυσιών παραμένοντας το μόνο πραγματικά νέο κόμμα της ελληνικής κοινωνίας, γιατί είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο".

Για το κτίσιμο της νέας σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας. Για να χαίρονται και να απολαμβάνουν οι εργάτες και οι εργάτριες το μόχθο τους. Για να έχουν όλοι σταθερή δουλειά. Για δωρεάν και υψηλού επιπέδου Παιδεία και Υγεία. Για να μπορέσει ο λαός μας, οι νέοι και οι νέες να ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Για να ζήσουν ειρηνικά, χωρίς εξαρτήσεις από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση των στόχων του 20ου Συνεδρίου, για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ώστε να γίνει πιο ικανό στην οργάνωση και την κινητοποίηση της εργατικής τάξης, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και το κτίσιμο γερής κοινωνικής συμμαχίας, που θα παλεύει σε αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία».

Παλεύουμε για να δυναμώσει το εργατικό κίνημα

Ο Γ. Μαρίνος σημείωσε ακόμη: «Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι ταξικές δυνάμεις γνωρίζουν καλά τις δυσκολίες στην οργάνωση και κινητοποίηση των εργαζομένων, την επίδραση της πίεσης της υψηλής ανεργίας και του φόβου της απόλυσης, τη ζημιά που προκαλεί η διαβρωτική δουλειά του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, και γι' αυτό δίνουμε τη μάχη για τη μαζικότητα των συνδικάτων, την ενίσχυση της συλλογικής δράσης, υπερασπιζόμενοι το απεργιακό δικαίωμα.

Παλεύουμε για το σοσιαλισμό, το πέρασμα του πλούτου, των μέσων παραγωγής στα χέρια του λαού, τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και αυτό μας δίνει δύναμη να πρωτοστατούμε στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, να συμμετέχουμε αποφασιστικά στη σπουδαία πάλη του ΠΑΜΕ, του ταξικού κινήματος, να δίνουμε σκληρές μάχες μέσα στους εργασιακούς χώρους, να παλεύουμε με συνέπεια για όλα τα εργατικά, λαϊκά προβλήματα, για να δυναμώσει το εργατικό κίνημα, να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης (...)

Απαντάμε αποφασιστικά και τεκμηριωμένα σε κάθε λογής επιθέσεις κατά του ΚΚΕ και του ταξικού κινήματος. Ξεμασκαρεύουμε τον οπορτουνισμό και τις υπονομευτικές ενέργειες των εργατοπατέρων.

Αντιμετωπίζουμε τον χυδαίο αντικομμουνισμό της εγκληματικής, ναζιστικής Χρυσής Αυγής αλλά και των άλλων δυνάμεων και μπορούμε να γελοιοποιήσουμε τις επιθέσεις του Τσίπρα, των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που καταφεύγουν σε αντικομμουνισμό, προσβάλλουν τον αριστερό κόσμο και επιχειρούν να παρουσιάσουν ως προοδευτική στάση τη συμμετοχή στη διαχείριση του καπιταλισμού καμαρώνοντας γιατί έχουν "λερώσει τα χέρια τους" και παίρνουν παράσημα από το κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Τα περί τέλους των μνημονίων και της επιτροπείας τον Αύγουστο του 2018, που τυπικά λήγει το πρόγραμμα του 3ου μνημονίου, είναι μύθος. Η 3η "αξιολόγηση" δίνει τη θέση της στην 4η, που έχει 80 και πάνω προαπαιτούμενα (...)

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν βαθιά πως μέσα σε αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη. Ολα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν επιβληθεί στο λαό παραμένουν και την περίοδο ανάκαμψης της οικονομίας, η οποία προβάλλει με ασθενείς ρυθμούς προκαλώντας ανησυχία στα αστικά επιτελεία γιατί πολλά σινιάλα προειδοποιούν για ενδεχόμενη νέα κρίση, π.χ. στην Ιταλία ή την Κίνα.

Τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αρκετά για να βγάλει ο λαός μας ασφαλή συμπεράσματα, να υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια τα συμφέροντά του, να μην εγκλωβιστεί σε κανέναν διαχειριστικό πόλο. Η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αφορά το ποιος από τους δύο μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, πατάει πάνω σε ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που υπηρετούν την παγίδευση των εργαζομένων. Μαζί πήγαν στο 3ο μνημόνιο, μαζί ψήφισαν προχτές για την κατάργηση της απεργίας, μαζί υμνούν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κερδοφορία των επιχειρήσεων».

Μεγάλοι οι κίνδυνοι της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης»

Αναφερόμενος εξάλλου στη διεθνή κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις αντιπαραθέσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βαδίζει στο δρόμο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και μέσα στο σημερινό πολύ ταραγμένο τοπίο, η λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση γίνεται συνεχώς πιο επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα.

Γεωστρατηγική αναβάθμιση για λογαριασμό των συμφερόντων των μεγάλων οικονομικών ομίλων και του ρόλου τους στη μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο, στα πλαίσια πιο βαθιάς εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ, στη στήριξη της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας της ΕΕ που είναι ταυτισμένη με επεμβάσεις και πολέμους σε πολλές περιοχές του κόσμου (...)

Το ΚΚΕ έχει μεγάλη προσφορά στους αγώνες κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων και οι κομμουνιστές, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισες, οι φίλοι του Κόμματος έχουν τη δύναμη και μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της πάλης την επόμενη περίοδο».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org