Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας

Στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου Παπαδημητρίου πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Πέμπτη, η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, λαϊκοί άνθρωποι, νεολαίοι έδωσαν μαχητικό «παρών» στο προσκλητήριο του ΚΚΕ να βγει πιο δυνατό από τις κάλπες της 25ης Γενάρη. Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Εύβοιας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Νομού, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να κρίνουν ότι «το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι στην ίδια γραμμή των προγραμμάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησαν στην καπιταλιστική κρίση και στη φτώχευση του λαού». Να δουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χρησιμοποιεί φιλολαϊκή προβιά και ψευτο - ριζοσπαστική φρασεολογία, δηλαδή το γνωστό τέχνασμα που χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ για να εξαπατήσει το λαό με οδυνηρά αποτελέσματα, «έχει μετατραπεί σε κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας, της αστικής διαχείρισης. Δεν είναι εναλλακτική λύση».

Τα μεγάλα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, για το σκίσιμο των μνημονίων, αντικαταστάθηκαν από τη διαπραγμάτευση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, με τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα ότι η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τα διαπιστευτήρια στα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά επιτελεία, τη συνεργασία του με τον ΣΕΒ, με την αποδοχή των μηχανισμών επιτήρησης της ΕΕ, δηλαδή τα «μνημόνια διαρκείας».

«Για να βρεθεί στην κυβέρνηση και να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική» συνεργάζεται με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν στηρίξει τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα.

«Τα στελέχη του στο εργατικό κίνημα έχουν κάνει ζημιά στους εργαζόμενους. Συνεργάζονται με στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενάντια στο ΠΑΜΕ». «Υπονομεύουν εργατικές κινητοποιήσεις», όπως το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Νοέμβρη, «συμφώνησαν σε πολλούς κλάδους μείωση των μισθών, είναι - σε πολλές περιπτώσεις - απεργοσπάστες».


Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί «να χειραγωγήσει το εργατικό κίνημα, το αντιμετωπίζει ως εφαλτήριο για να ανέβει στην κυβερνητική καρέκλα». «Προσπαθεί, όπως η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, να χτυπήσει την απαιτητικότητα των εργαζομένων, να συγκεντρώσει την προσοχή στην πολύ ακραία φτώχεια, για να ρίξει στα τάρταρα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

«Κριτήριο της στάσης και της πάλης του λαού πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες του ίδιου και των παιδιών του, οι τεράστιες δυνατότητες, που προσφέρουν η τεχνολογία, η επιστήμη, οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, αν όλα αυτά μπουν στην υπηρεσία του λαού».

«Παλεύουμε με τους άνεργους και τους εργαζόμενους, τους απολυμένους της Χαλκίδας, της Εύβοιας. Εχουμε δημιουργήσει ισχυρούς αγωνιστικούς δεσμούς».

«Πιστεύουμε στη δύναμη του λαού. Αυτός πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός, ο μοναδικός αντίπαλος της εξουσίας των μονοπωλίων γιατί παλεύει για την ανατροπή της και στο δρόμο αυτό συγκρούεται με κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, με κάθε αντιλαϊκή πολιτική και κάθε μέτρο που χτυπάει το λαό. Σ' αυτό το δρόμο οργανώνει τη λαϊκή αντίσταση, διεκδικεί μαζί με την εργατική τάξη, με τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία μας. Την επόμενη μέρα, ο λαός μας χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ, δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση, συμμαχία και πάλη για την ανατροπή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ