Τρίτη 23 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλουν τη βεβήλωση του μνημείου για το Μπλόκο της Καλογρέζας

Το μνημείο των 22 αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς ναζί στο Μπλόκο της Καλογρέζας, το Μάρτη του 1944, έβαλαν στο στόχαστρο την Πέμπτη 18/1 φασιστοειδή.

Σε ανακοίνωσή τους οι ΚΟ Ν. Ιωνίας Αττικής του ΚΚΕ αναφέρουν καταγγέλλοντας το βανδαλισμό:

«Αυτοί που τη μέρα είναι τα καλύτερα τσιράκια των αφεντικών στους χώρους δουλειάς, είναι αυτοί που νύχτα, βεβηλώνοντας το μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζας, νομίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν την Ιστορία.

Οπως τότε φοράγανε κουκούλες και καταδίδανε τους αγωνιστές στο μπλόκο, έτσι σήμερα δρουν μέσα στο σκοτάδι γιατί ξέρουν ότι η πράξη τους αυτή καταδικάζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας στη Νέα Ιωνία και την Καλογρέζα.

Οι φασίστες πολύ θα ήθελαν να σβηστούν από τη μνήμη η εποποιία της ΕΑΜικής Αντίστασης και η συντριβή του φασισμού από τη Σοβιετική Ενωση, τον Κόκκινο Στρατό και την αντιφασιστική πάλη των λαών, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές.

Δε θα τους περάσει! Απομονώνουμε τους φασίστες! Συγκρουόμαστε με το σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους και δυστυχία.

Συσπειρωνόμαστε με το ΚΚΕ, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής».

  • Τη βεβήλωση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Να ξέρουν οι φασίστες ότι βεβηλώνοντας το μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζας δεν μπορούν να αλλάξουν την Ιστορία και να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας την εποποιία της ΕΑΜικής Αντίστασης και τη συντριβή του φασισμού από την αντιφασιστική πάλη των λαών. Η πράξη τους αυτή προκαλεί αποτροπιασμό στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ