Τρίτη 23 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με δημοσιογράφους

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με την ευκαιρία της νέας χρονιάς, διοργάνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Γενάρη στη μουσική σκηνή «Κρεμλίνο», στον Πειραιά, συνάντηση με δημοσιογράφους. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το μέλος του ΠΓ Δημήτρης Αρβανιτάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, ανέφερε ότι το 2018 είναι μια ξεχωριστή χρονιά, καθώς το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια δράσης, που είναι αναπόσπαστα δεμένη με την Ιστορία του τόπου. Η επέτειος αυτή θα τιμηθεί όπως της αξίζει, με πλήθος πολιτικών, πολιτιστικών και μορφωτικών εκδηλώσεων, είπε ο Γ. Γκιόκας, με πρώτη τη χτεσινή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - την πόλη όπου ιδρύθηκε το ΚΚΕ - όπου σε εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρουσίασε τη Διακήρυξη της ΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος.

Ο Γ. Γκιόκας τόνισε ότι ο εορτασμός της 100ής επετείου ίδρυσης του ΚΚΕ γίνεται με τα μάτια στραμμένα στο παρόν και το μέλλον, καθώς το ΚΚΕ αντλεί συμπεράσματα από την Ιστορία του για να προβάλει το Πρόγραμμά του και να γίνει πιο ικανό στη δράση του για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Είπε ότι το ΚΚΕ δεν συμμερίζεται όσα επιχειρούνται να καλλιεργηθούν περί «εξόδου από τα μνημόνια», αντίθετα θεωρεί ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά» για τους εργαζόμενους συνολικά και βέβαια για τους εργαζόμενους του Τύπου.

Κατέληξε εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η 100ή επέτειος ίδρυσης του ΚΚΕ μπορεί να αποτελέσει σταθμό στην πορεία του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ