Τρίτη 23 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Προετοιμάζουμε την πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ

Την Κυριακή 28 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αχαρνών, είναι προγραμματισμένη από την ΤΕ Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ και το αντίστοιχο Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ μια όμορφη εκδήλωση με σύνθημα «ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ! Εξω από τα όρια αυτού του συστήματος. Συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Ομιλία από τον Νίκο Αμπατιέλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Μουσικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια της ΚΝΕ από το συγκρότημα του Νίκου Θεοδωράκη.

Με αυτήν την πρωτοβουλία επιδιώκουμε να πραγματοποιήσουμε ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα στους νέους που δουλεύουν και ζουν στις εργατογειτονιές του Μενιδίου, των Ανω Λιοσίων, του Ολυμπιακού Χωριού και αλλού.

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε σε άνεργους, σε σπουδαστές από τους χώρους κατάρτισης και σε μαθητές.

Τους καλούμε να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τις θέσεις του ΚΚΕ, την πολιτική πρόταση διεξόδου, να βαδίσουν μαζί μας το επόμενο διάστημα στην πάλη για τη ζωή που μας αξίζει, ενάντια σε νέα και παλιότερα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που στηρίζουν και όλα τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, στην με κάθε τρόπο ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων που σημαίνει ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους μια ζωή με ανασφάλεια, με λιγότερες δυνατότητες να ικανοποιούμε τις βασικές μας ανάγκες, μια ζωή χωρίς προοπτική.

Τους καλούμε να μάθουν την ηρωική πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να βγάλουμε τα σύγχρονα συμπεράσματα από αυτήν την πορεία, να διδαχτούμε και να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά.

Επιδιώκουμε να συζητήσουμε ιδιαίτερα με όλους εκείνους που πήραν μέρος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψήφισε στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πριν από λίγες μέρες. Με όλους εκείνους που έκαναν το βήμα και απήργησαν για πρώτη φορά, αλλά και με εκείνους που το σκέφτηκαν, που προσπάθησαν να κάνουν το βήμα αλλά δεν τα κατάφεραν. Με όλους όσοι δεν «τσιμπάνε» στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης, στη μεθόδευση για να βάλει επιπρόσθετα εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα.


Απευθυνόμαστε όμως και με τη βοήθεια της Κομματικής Οργάνωσης σε νέους ηλικιακά αγωνιστές, που είχαμε συναντηθεί μαζί τους τα προηγούμενα χρόνια, είτε μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ, είτε στη δράση στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμμετοχής, σε μια περίοδο που η προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «δίκαιης ανάπτυξης» δίνει και παίρνει, που επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής στο λαό, να τον αποπροσανατολίσει, να αποσπάσει αν όχι τη στήριξη, την ανοχή του στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, να βάλει πλάτη στην καπιταλιστική ανάπτυξη που φέρνει νέα δεινά για την εργατική τάξη και τη νεολαία. Σε μια περίοδο που με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων γίνεται προσπάθεια να συγκαλυφθούν τα επικίνδυνα σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή, στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία και άλλες δυνάμεις, καθώς και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτά. Ταυτόχρονα επιχειρείται να φουντώσει ο εθνικισμός, που είναι βούτυρο στο ψωμί αυτών των σχεδίων.

Βάζουμε υψηλούς στόχους, τιμώντας στην πράξη τη σημαντική επέτειο

Σημειώνουμε ότι για τον Τομέα μας αυτή η εκδήλωση είναι η πρώτη συγκέντρωση για το 2018, χρονιά του μεγάλου εορτασμού της επετείου ίδρυσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Βάζουμε λοιπόν υψηλούς στόχους συμμετοχής στην εκδήλωση, λίγες μόνο μέρες μετά την επιτυχημένη πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» με τη Διακήρυξη της ΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος.

Με αυτόν τον τρόπο τιμάμε τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ. Δίνουμε τη μάχη για να βγει το Κόμμα μας, όπως και η ΚΝΕ, πιο ισχυρό μέσα στους χώρους δουλειάς, να δυναμώσει η παρέμβασή μας στις νέες και πιο παραγωγικές ηλικίες του χώρου ευθύνης μας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, για την επιτυχία τόσο της εκδήλωσης όσο και των στόχων που έχουμε θέσει, ήδη οργανώνεται από τις ΚΟΒ και τις ΟΒ μια καλά σχεδιασμένη δουλειά, με χαρτί και μολύβι, ώστε να φτάσει το κάλεσμα παντού. Μια δουλειά που πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή, όταν θα ξεκινήσει η εκδήλωση. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι οι ΚΟΒ και οι ΟΒ συνεδρίασαν για την προετοιμασία της εκδήλωσης, για το περιεχόμενό της, έβαλαν το δικό τους αισιόδοξο σχέδιο.

Ειδοποιούμε τον περίγυρο του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους καλούμε να συμβάλουν και αυτοί ώστε να φτάσει το κάλεσμα ακόμα πιο μακριά.

Συγκινητική είναι η προσπάθεια μεγαλύτερων συντρόφων που με ειδική πρόσκληση καλούν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, είτε είναι μαθητές, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε άνεργοι, και τους φέρνουν σε επαφή με την ΚΝΕ αλλά και με τις Κομματικές Οργανώσεις.

Τις αμέσως επόμενες μέρες, με το υλικό της εκδήλωσης, είναι προγραμματισμένες μια σειρά από εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, σχολεία και σχολές κατάρτισης.

Στις λίγες μέρες που απομένουν, το σύνολο των μελών και φίλων της Τομεακής Οργάνωσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα κάνουμε τη νύχτα μέρα για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στο λαό και τη νεολαία του Μενιδίου και της Φυλής, με πλατιά διακίνηση της πρόσκλησης της εκδήλωσης σε όλους τους χώρους δουλειάς, στους χώρους νεολαίας και στις γειτονιές.

Στολίζουμε τις γειτονιές με την αφίσα της εκδήλωσης.

Παίρνουμε όλα τα μέτρα για την κάθοδο του κόσμου στο χώρο της εκδήλωσης, στέλνουμε παντού το μήνυμα της συμπόρευσης με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.


Νίκος Καίσαρης - Κλεοπάτρα Βιδάλη
Μέλη του ΤΣ Μενιδίου - Φυλής της ΚΝΕ
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org